EINDHOVEN – En zo zorgde karttalent Reno Rolink voor een perfect slot van zijn eerste seizoen in het Nederlands kampioenschap viertakt. De tienjarige coureur uit Waarland won zondag de zesde en laatste ronde van de titelstrijd in de Parolin Rocky F2-klasse. Het was zijn eerste zege in het NK.


“Toen ik over de finish kwam, was ik heel blij”, zei Reno met een grote lach op zijn gezicht. “Ik weet niet echt waarom ik vandaag zo snel was. Misschien omdat ik deze baan wel heel leuk vind.” ‘Deze baan’ was De Landsard in Eindhoven.

Dat Reno daar zo snel zou zijn, werd al vroeg in het weekeinde duidelijk. Want op vrijdag tijdens de eerste vrije trainingen was hij direct één van de snelsten. Snelle tijden in de trainingen zeggen niet altijd alles omdat het er in de kwalificatie pas echt om gaat. Maar ook daarin was hij razendsnel. Sterker nog, hij pakte de poleposition!

Toen wist de snelle Noord-Hollander dat het weleens een mooi weekeinde kon worden. En warempel, de eerste race won Reno, in de tweede race finishte hij als tweede en daarna won hij óók de derde race. Hij had er in de laatste race wel voor moeten knokken. Reno: “Ik was als tweede gestart en na een aantal ronden pakte ik de koppositie. Ik moest soms wel een beetje verdedigen maar ik heb de eerste plek gelukkig kunnen vasthouden.”

Daarmee was zijn eerste dagoverwinning in het NK een feit. En kreeg Reno loon naar werken. Dat begon zo’n drie jaar geleden op het bedrijventerrein van zijn bonusvader Nick. “Ik wilde het ook graag eens proberen”, legt de jonge coureur uit.

Zo gezegd, zo gedaan. “Ik vond het meteen heel leuk. Ik vind het rijden en dat het snel gaat heel leuk.” Reno bleef karten. Eerst op de binnenbaan in in Grootebroek indoor en daarna gingen we buiten rijden in Ulrum. Na drie maanden gingen we wedstrijden rijden. En dit jaar zijn we dus het NK gaan rijden.”

Nu heeft hij dus zijn eerste overwinning als karter op zak. Een geweldig gevoel, wist Reno. “Dit is mijn mooiste podiumplaats omdat het mijn eerste overwinning is in het NK in het eerste jaar dat ik het NK rijd. Ik hoop dat ik er nog veel meer ga winnen!”

Reno bedankt zijn papa en mama.

Reno Rolink wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

- Kartbaan Ulrum

- Kolen-Peters Direct Oil BV

- Nick Bruin Sloopwerken BV