BREEZAND – Na afloop stond Arthur Langedijk terneergeslagen naast de tribune. ZAP wist weliswaar te winnen, maar de ploeg verzuimde om een hoge score neer te zetten waardoor de kansen op de poulewinst slonken.

Na vijf wedstrijden staat ZAP weliswaar in punten en doelsaldo gelijk met Voorwaarts, maar in de wetenschap dat de laatste wedstrijd bij Bentelo zonder hars zal worden gespeeld is de kans kleiner geworden. In de mogelijk laatste thuiswedstrijd van het seizoen hadden de handbalsters uit Breezand tegen Kwiek echter wel kans om een voorsprong te nemen richting de laatste wedstrijd.

Akelig
Vlak voor rust werd de wedstrijd bij een 15-15 tussenstand lange tijd stilgelegd. Een speelster van Kwiek beging een overtreding en raakte daarbij dusdanig ernstig geblesseerd dat zij per ambulance naar het ziekenhuis moest. Onder luid applaus werd zij door de hulpdienst meegenomen. Na de onderbreking, die ongeveer een half uur duurde, leek ZAP een riante overwinning te boeken. Want waar de ploeg in de eerste helft telkens met één of twee punten voor stond en het met een punt voorsprong aan de tweede helft begon, bedroeg het verschil in de veertigste minuut vier punten en tien minuten voor tijd zelfs zeven. “Kwiek was rijp voor de slacht en we hadden met tien punten verschil moeten winnen.” baalde de coach. Doordat de thuisploeg uit de structuur ging spelen slonk de opgebouwde marge en werd er slechts met 29-25 gezegevierd.

Het zorgde voor een zure nasmaak bij Langedijk die besefte dat de kansen op de poulewinst niet meer ‘fiftyfifty’ waren. “We moeten gewoon reëel zijn, wij gaan zonder hars niet dik winnen bij Bentelo. Maar we gaan er wel vol voor en moeten hopen dat Voorwaarts punten gaat verspelen bij Kwiek.”

Komende zaterdag speelt ZAP om de laatste wedstrijd in de poulefase op bezoek bij Bentelo.

Doelpunten ZAP: Riekie Singer (10), Fenna Kloosterman (9), Maaike Dalmaijer (4), Jaimy van Nuland (3), Kim Molenaar (2), Selina Kooy (1)