T VELD – De normaal zo rustige Rolf Schulte springt in de lucht om vervolgens Florance Kos te omhelzen. De vreugde bij de speelsters was minimaal net zo groot. Even ervoor scoorde Lotte Prak waardoor de zege werd veiliggesteld, 26-24.

‘Ik was zo blij omdat we in de eerste helft slordig speelden en makkelijk in hun val trapte. Na rust bleven we rustig. Waar ik me voor rust zorgen om maakte daar pakten ze in de tweede helft punten mee. Daar was ik zo blij mee’, verklaarde Schulte de blijdschap. De prestatie die JuRo Unirek/VZV tegen Venlo leverde gaf daar zeker alle reden toe. De handbalsters uit ‘t Veld lieten zien waarom ze thuishoren in de kampioenspoule.

Want ook als het even minder loopt, zoals tegen Venlo in de eerste helft het geval was, kan VZV bijblijven. Halverwege de eerste helft konden de gasten een gaatje van vijf punten slaan, maar al snel kon de thuisploeg weer inlopen. Het was de enige keer dat er een noemenswaardig verschil in de stand kwam. Het maakte het duel, dat bij vlagen slordig was, enerverend en spannend. Met een 12-13 ruststand kon het na de pauze nog alle kanten op. ‘In de rust zei ik dat ze slimmer moesten zijn en hard moesten blijven werken’, vervolgde Schulte.

Zijn woorden waren niet aan dovemansoren gericht. Nog geen halve minuut na rust trok VZV de stand gelijk en na een stop van Amber Zomerdijk gooide Lotte Prak de ploeg uit ‘t Veld voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De visite boog de achterstand snel om, maar tien minuten voor tijd was het opnieuw VZV dat aan de leiding ging. Ditmaal gaf het de voorsprong ook niet meer uit handen.

De voorsprong werd over de streep getrokken. De ene keer een punt voorsprong, de andere kant twee punten. Twintig seconden voor tijd leek Venlo alsnog gelijk te komen, maar het doelpunt werd vanwege een technische fout afgekeurd. Na een time-out maakte Lotte Prak aan alle onzekerheid een eind. VZV mocht opnieuw twee punten bijschrijven, en vooral heel hard juichen. ‘De mooiste punten zijn waar je het hardst voor hebt gewerkt’, lachte Rolf Schulte. Een uitspraak die na het duel tegen Venlo uitstekend van toepassing was.

Doelpunten VZV: Lotte Prak (8), Esma Staal (5), Florance Kos (5), Jane Kramer (3), Kim Jimmink (2), Djazzmin Trabelsi, Lisa Vlug, Maud Kruijer en Nada Blokker.

JuRo Unirek/VZV 2 mist beleving
Ook het tweede team van JuRo Unirek/VZV pakte in eigen huis, tegen VOC 3, de volle buit. Al was dat ook gelijk het enige waar coach Ard de Ruiter tevreden over kon zijn. ‘De meiden waren niet scherp, er ging heel veel fout en de beleving om de twee punten te halen was er niet’, zei de coach. Halverwege keek de thuisploeg tegen een 11-13 achterstand aan en ook in de tweede helft ging VOC lange tijd aan de leiding. Pas zeven minuten voor tijd nam VZV een voorsprong (24-23) waarna het uiteindelijk met 29-26 zegevierde. ‘Na rust toonden we veerkracht. We hebben puur op werklust en inzet gewonnen. Het was geen mooi handbal, maar de punten zijn binnen.’