BRIXEN/BRESSANONE - Het team van VZV wist zich gesteund door een groot aantal supporters die het team van Rolf Schulte tegen de Italianen zouden bijstaan voor een goed resultaat. Nou dat heeft het team van trainer Kircher Herbert en coach Hubi Noessing geweten, VZV was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij.

Bij de stand 0-2 stopte Amber Zomerdijk een strafworp waarna VZV na 10 minuten op een 1-5 voorsprong wist te komen. Brixen zette hierna een paar tandjes bij en pakte een overwicht waardoor halverwege de eerste helft de stand plots weer gelijk was getrokken en Rolf Schulte met een time-out de opmars van de thuisploeg probeerde te breken .Na deze meesterzet herpakte VZV zich en wist bij het rustsignaal van het prima fluitende scheidsrechters Duplo en Pobedrina uit Oekraïne door nog een treffer Djazzmin Trabelsi de kleedkamer op te zoeken. Ruststand 7-9.

Esma Staal kreeg meteen na rust een tijdstraf en daardoor was de aansluitingstreffer een feit .Lisanne Kolken scoorde echter in ondertal en benutte na ruim 5 minutem ook nog een strafworp, en leek VZV op weg naar een verrassing. Jane Kramer vergrote de marge naar 9-13 maar ca. 10 minuten na rust kwam Brixen weer terug in de wedstrijd, en pakte de VZV coach wederom een time out maar deze keer zag het de Italianen toch weer halverwege langszij komen op 16-16. Zou het Brixen dan toch nog lukken het tij te keren waar Giada Baddo met 4 treffers en een aantal speelsters niet verder kwamen dan 3 doelpunten in dit cruciale treffen. VZV toonde wederom veerkracht en met nog 10 minuten te gaan was de stand weer 17-19 in hun voordeel.Nu nam de coach van Brixen ook een time-out wat weinig of geen succes opleverde en liet Kim Jimmink nog even van zich spreken met een paar bijzondere fraaie treffers. Florance Kos scoorde uit een stafworp en weer Kim Jimmink maakte als topscorer en MVP van deze wedstrijd het feest en de afgang van hun tegenstander compleet. VZV had het sterker geachte Brixen in beide wedstrijden overtuigend verslagen en het team van Rolf Schulte heeft zich verdiend verzekerd van een plaats in de kwartfinales om de EHF Challenge Cup. Einduitslag 20-26.

Doelpunten: Kim Jimmink 7, Lisanne Kolken 4, Jane Kramer 3, Esma Staal 3 , Florance Kos 2, Djazzmin Trabelsi 2, Dominique Koppe 2 , Maud Kruijer 1 , Kim Molenaar 1, Lotte Prak 1.