KWINTSHEUL - JuRo Unirek/VZV heeft een mooie maar vooral nuttige overwinning behaald tegen het op de vierde plaats staande HV Quintus.


VZV nam door drie doelpunten van Maud Kruijer in de begin fase een 1-3 voorsprong waar Amber Zomerdijk een penalty met een knappe reflex onschadelijk maakte. Esma Staal en Lotte Prak zorgden halverwege de eerste helft voor een 3-6 voorsprong waarna de Quintus-coach door een time-out zijn team in het gareel probeerde te krijgen. Het bleek een goede ingreep te zijn en de thuisploeg zorgde dat binnen enkele minuten de stand weer gelijk was getrokken 6-6. Nu nam Rolf Schulte een time-out om zijn team weer bij de les te krijgen wat in eerste instantie niets opleverde en Quintus zelfs vijf minuten voor het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters op een 9-6 voorsprong kwam. De laatste minuten wist VZV de achterstand echter bijna ongedaan te maken. Ruststand 10-9.

Na de pauze zorgde Dominique Koppe voor de gelijkmaker waarna de thuisploeg het heft weer in handen nam, 12-10. Esma Staal en twee treffers van de steeds beter in de wedstrijd komende Kim Jimmink zorgde voor een gelijke stand 13-13. VZV begon als team ook beter te draaien en nam onder luide aanmoedigingen van hun supportersschare een 13-15 voorsprong maar Quintus gaf zich nog niet gewonnen en kwam weer op gelijke hoogte. Jane Kramer en Dominique Koppe forceerden een gaatje op 15-19 waarna Kim Jimmink de Quintus keepster drie keer op fraaie wijze wist te verschalken. Jimmink kroonde zich met acht treffers tot topscorer in de wedstrijd. Het gat was geslagen al kwam de thuisploeg nog wat dichterbij tot 18-22. Dominique Koppe scoorde 18-23 waarna de thuisploeg de laatste treffer van dit zeer aantrekkelijke duel op het scorebord zette (19-23).

Komende zaterdag 11 januari is de topper JuRo Unirek/VZV – OTTO Work Force/VOC om 19.00 uur in Sporthal ’t Zijveld. Aansluitend speelt JuRo Unirek/VZV DS2 tegen PCA/Kwiek DS2.