DALFSEN – JuRo Unirek/VZV bewees afgelopen zaterdagavond maar weer eens dat het thuis hoort in de kampioenspoule. In de uitwedstrijd tegen Dalfsen verzekerde de ploeg zich van een plek bij de eerste zes. Gewonnen werd er echter niet, 25-25.

Een gelijkspel waar JuRo Unirek/VZV uiteindelijk blij mee was. ‘Gezien de eerste helft had er meer ingezeten, maar gezien de tweede helft mogen we blij zijn met een punt’, stelde Amber Zomerdijk. Het uitduel tegen Dalfsen verliep met pieken en dalen.

In de eerste helft sloeg VZV immers een gaatje die halverwege vier punten bedroeg. ‘ We wisten van tevoren dat ze mogelijk met een 3-2-1 dekking zouden gaan spelen en daar waren we op voorbereid’, vervolgde de keepster. Met een 7-mans aanval maakte VZV het Dalfsen moeilijk. ‘

Na rust werden er meerdere tijdstraffen uitgedeeld waardoor het een rommelig duel werd. ‘Wij werden minder in de afronding waardoor het gat van vier punten slonk.’ Dalfsen boog de score om en pakte de voorsprong. ‘Vervolgens probeerden wij toch het tij te keren en konden we met een minuut op de klok de stand positief aan onze kant trekken, maar werd de bal net gemist.’

Met een penalty in de slotminuut leek Dalfsen de volle buit te pakken. Via Zomerdijk en de paal ging de bal echter achter en had VZV nog vijftien seconden om de winst te pakken. ‘We namen een time-out en de situatie doorgesproken, maar uiteindelijk hebben we toch te laat dreiging richting het doel kunnen maken’, vervolgde de keepster. ‘We kunnen hier voor de komende wedstrijden lering uit halen. Als we zelf het niveau blijven halen kunnen er mooie dingen kunnen gebeuren in de nacompetitie.’