'T VELD - VZV heeft de thuiswedstrijd tegen streekgenoot SEW verdiend gewonnen. De thuisploeg moest in de eerste helft even op gang komen, maar nam in de tweede helft uiteindelijk afstand en won met tien treffers verschil.

In de beginfase nam SEW meteen een 0-3 voorsprong waarna Maud Kruijer en Lisa Vlug SEW-keepster Alyssa Vriend wisten te passeren 2-3. Het team van Rolf Schulte zat bepaald niet goed in de wedstrijd, maar na 10 minuten scoorde Lotte Prak de gelijkmaker 4-4 nadat Kim Molenaar een strafworp had gemist en Amber Zomerdijk nog een prima redding verrichte. Toch liep SEW weer uit door het slordige spel van VZV en halverwege de eerste helft een 5-7 voorsprong wist te nemen. Een time-out van SEW-coach Arthur Langedijk gaf VZV meteen de gelegenheid om orde op zaken te stellen wat goed uitpakte voor de thuisploeg. Esma Staal scoorde in de 20e minuut niet alleen twee fraaie treffers maar het bracht ook de ommekeer in de wedstrijd. Djazzmin Trabelsi zette VZV met een listig lobje voor het eerst op voorsprong waarna weer Staal de 9-7 aantekende. VZV nam het heft verder in handen al kreeg Dominique Koppe een tijdstraf van de prima en consequent fluitende arbiters Spetter & Spetter. Eenmaal terug scoorde Koppe voor de pauze nog twee fraaie treffers met een 11-8 ruststand tot gevolg.

Na de pauze kwam de thuisploeg prima uit de startblokken VZV en vergrootte de voorsprong zienderogen door treffers van Trabelsi en Lisanne Kolken die pas na rust in het team kwam. SEW zette nog een keer aan wat meteen twee treffers opleverde maar Kolken en Prak temperden de vreugde 17-11. Aangemoedigd door het enthousiast meelevende publiek nam het team van Rolf Schulte steeds meer afstand van het moegestreden SEW wat nog maar weinig weerstand kon bieden. Door treffers van Lotte Prak, Florance Kos, Kim Molenaar en Djazzminn Trabelsi en de weer bijzonder trefzeker Lisanne Kolken was de stand 10 minuten voor het einde 25-15. VZV had de derby tegen SEW wederom duidelijk in hun voordeel beslist al scoorde Britt Holster ook voor de gasten nog een paar keer. Coach Langedijk van SEW trachtte zonder keepster het tij nog te kunnen keren, maar het verschil bleef tot het einde tien doelpunten: 31-21.

Uitblinkster en topscorer van dit treffen was Lisanne Kolken die alleen in de tweede helft mee speelde maar wel de meeste treffers produceerde. Zij scoorde maar liefst negen keer.

Doelpunten: Lisanne Kolken 9, Lotte Prak 6, Esma Staal 4, Kim Molenaar 3, Djazzmin Trabelsi 3, Dominique Koppe 2, Silvana Koppe 1, Florance Kos 1, Lisa Vlug 1, Maud Kruijer 1.

Volgende week zaterdag speelt JuRo Unirek/VZV de laatste wedstrijd van dit jaar uit tegen V&L uit Geleen. De supportersbus vertrekt om 14.45 uur vanaf Sportpark de Kogge.