VENLO – Op bezoek bij Venlo leed JuRo Unirek/VZV een nipte nederlaag. De manier waarop zorgde echter voor tevredenheid bij trainer/coach Rolf Schulte, die zijn ploeg complimenteerde voor de vechtlust. Het bleek echter niet genoeg, 33-30.

‘Deze keer was het weer fight till you die. We zijn net niet boven komen drijven, we gingen strijdend ten onder’, zei Rolf Schulte na afloop. ‘Als je onpartijdig bent was dit een hele leuke wedstrijd. Het ging snel en er werd veel druk gezet. Beide teams werkten er hard voor en gingen allebei tot het gaatje. Vooral in de dekking was het goed, maar af en toe niet agressief genoeg.’

In het eerste bedrijf ging het gelijk op. Ook speelsters die normaal niet veel speeltijd kregen lieten een goede indruk achter. Zo pakten Jet Jimmink en Esma Staal het goed op. Na rust volgde echter een mindere periode. ‘We kwamen te slap uit de kleedkamer. Voor wij na rust het eerste doelpunt maakte hadden zij er al vijf gescoord. Dan loop je er iedere keer achteraan.’ Wat ook een tegenvaller was voor de ploeg uit ‘t Veld was de blessure van Nada Blokker. De speelster, die een erg sterke eerste helft speelde, moest de strijd door een een enkelblessure staken.

Tegen Venlo wist VZV zich meerdere keren terug te vechten tot twee punten, maar telkens liep de thuisploeg weer uit naar een verschil van vijf punten. ‘Bij 32-30 missen we een break out en maakten zij de 33-30. Het erachteraan hobbelen koste net teveel energie.’

Hard werken
Ondanks de nederlaag zag Schulte voldoende positieve punten. ‘In sommige wedstrijden waar veel spanning op staat gaat het niet alleen om wie het beste kan handballen, maar om wie er het hardste werkt’, aldus de oefenmeester. ‘Ik ben er wel achter dat we een vechtploeg hebben. Eigenlijk had ik op die eerste vijf minuten na rust na het idee dat dit de kant is die we op moeten.’

Doelpunten VZV: Djazzmin Trabelsi (6), Jane Kramer (5), Aniek Janssen (4), Jet Jimmink (4), Maud Kruijer (3), Lisanne Kolken (3), Nada Blokker (2), Florance Kos, Esma Staal en Krissy Hogervorst.