T VELD – Nadat hij zijn ploeg voor de laatste keer dit seizoen had toegesproken sloot Rolf Schulte op een andere manier af. ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ werd ingezet door de coach die daarna met een grote glimlach aansloot bij de polonaise. De jubelstemming bij JuRo Unirek/VZV was volkomen terecht na een sterk seizoen. Dat tegen Dalfsen werd afgesloten met een klinkende zege, 29-21.

Sporthal ‘t Zijveld straalde alleen maar enthousiasme uit. Bij de speelsters, de begeleiding en het publiek. Waarbij de twee nieuwe tribunes achter de banken voor het eerst in gebruik werden genomen. Hierdoor hadden alle supporters een zitplaats. Er wordt nagedacht over nog twee extra tribunes, welke geen overbodige luxe zouden zijn. Ten opzichte van het vorige seizoen is de publieke belangstelling in het afgelopen handbalseizoen behoorlijk toegenomen en aangezien de ambities van VZV verder reiken zal dit alleen nog maar verder groeien. Dat de A1 dit seizoen Nederlands kampioen werd, waar het na VZV - Dalfsen in het zonnetje werd gezet, is ook een teken van de stappen die de club al jaren zet.

‘Er straalde heel veel motivatie vanaf. Dat komt ook door het publiek en dat het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen is. We wilden het publiek laten zien terecht derde te zijn geworden’, zei een opgetogen Rolf Schulte na afloop. Tussendoor nam de coach de vele felicitaties met een grote glimlach in ontvangst. Dat hij zijn diploma als coach afgelopen zaterdagavond had gehaald was een van de redenen om gefeliciteerd te worden, maar al snel stuurde hij aan op de prestatie van zijn ploeg.

We gaan Europa in’
Nadat de scheidsrechters voor het laatst gefloten hebben springen de speelsters van VZV elkaar in de armen in. ‘We gaan Europa in, we gaan Europa in’, schreeuwen de handbalsters. Doordat HV Quintus de beker won was VZV al zeker van Europees handbal, maar in de laatste wedstrijd van het seizoen bewees de formatie uit ‘t Veld het anders ook te hebben gered. Na het 25-25 gelijkspel in de heenwedstrijd werd Dalfsen ditmaal op overtuigende wijze aan de kant gezet.

VZV kwam in de sfeervolle sporthal, de trouwe trommelaar en bedieners van de toeters lieten zestig minuten lang van zich horen, geen enkel moment in gevaar. De ene na de andere speelster werd toegezongen na een doelpunt te hebben gescoord. Of het nu Jane Kramer was die de score opende, Lotte Prak die doel trof of Djazzmin Trabelsi tot de koningin van de lob werd gebombardeerd.

Teamprestatie
De uiteindelijke 29-21 zege op Dalfsen was een knappe teamprestatie. VZV speelde overtuigend en alleen na tien minuten keek het tegen een achterstand (4-5) aan. De ploeg liep vervolgens in rap tempo uit en had halverwege al een 16-10 voorsprong opgebouwd. Ook in de tweede helft, met 28-17 als grootste voorsprong, denderde VZV door richting de ruime eindzege. De wens van de ploeg, het publiek laten zien de terechte nummer drie te zijn, werd in vervulling gebracht. Het smaakt naar meer.

VZV – Dalfsen 29-21 (16-10)