T VELD – In de uitwedstrijd tegen SEW wist JuRo Unirek/VZV zich in de laatste minuten te verzekeren van de winst. Afgelopen zaterdag kwam de zege voor de handbalsters uit ‘t Veld geen moment in gevaar, 34-17.

In de uitwedstrijd eerder dit seizoen werd VZV nog afgetroefd op vechtlust. De boodschap van Rolf Schulte was dan ook duidelijk. ‘Ze moesten elk duel uitvechten op leven en dood en in de dekking hard blijven werken. Dat hebben ze super goed gedaan waardoor we veel in de snelle tegenaanval konden’, aldus de coach. Al snel ging de thuisploeg met 4-0 aan de leiding. Na tien minuten was de score opgelopen naar 8-1. ‘De vorige keer hebben we het met moeite omgedraaid. Nu dacht ik vooraf dat het spannend zou worden, maar na de 8-1 heb ik mij geen moment meer zorgen gemaakt.’ VZV bouwde de voorsprong in de eerste helft uit van naar 12-5 om vervolgens met een 19-9 voorsprong de rust in te gaan.

In de tweede helft ging VZV vrolijk verder met scoren. ‘We hebben hen afgetroefd. Niet alleen in doelgerichtheid, maar ook in de dekking’, vervolgde Schulte. ‘We hebben er heel veel ballen tussenuit geplukt. Er was een hoog tempo en toch hebben we weinig snelle tegenaanvallen weggegeven. Conditioneel zat het ook goed.’ Met 34-17 stapte VZV als winnaar van het veld.

Doelpunten VZV: Lisanne Kolken (8), Djazzmin Trabelsi (8), Maud Kruijer (4), Florance Kos (4), Esma Staal (4), Kim Jimmink (3), Albertine Abube (2) en Jane Kramer.

JuRo Unirek/VZV 2 – Meervogels’60 31-16
In de namiddag namen de reserves van JuRo Unirek/VZV het op tegen Meervogels’60. VZV startte zeer sterk en had na twintig minuten al een stand van 13-5 op de borden staan. Meervogels was niet in staat om een vuist te maken tegen de koploper. Een ruststand van 20-7 was het gevolg.

De tweede helft verliep erg rommelig en was van een slecht niveau. ‘Desondanks ben ik weer blij met de twee punten. Ondanks de zeer matte tweede helft’, aldus trainer/coach Ard de Ruiter. Volgende week wacht VZV wederom een thuiswedstrijd, dan komt VOC op bezoek.