EINDHOVEN – Voor de eerste keer in de historie bereikte JuRo Unirek/VZV de laatste acht in het bekertoernooi. Dat deed de ploeg afgelopen dinsdagavond ten koste van PSV. Voor rust gingen beide teams nog gelijk op, maar na de pauze konden de handbalsters uit ‘t Veld uitlopen naar een ruime zege, 21-30.

Een overwinning die volgens Rolf Schulte een vertekend beeld gaf. ‘PSV speelde fel en leuk handbal. Je kon ook aan de entourage zien dat zij gretiger waren dan wij’, aldus de coach. De speelsters kwamen onder een ereboog met ballonnen op en op de tribune lagen ratels om voor meer sfeer te zorgen. ‘Je kon zien dat zij gretiger waren, we zijn afgetroefd op werklust.’

In Eindhoven werd maar weer eens duidelijk dat je bij bekerhandbal altijd bij de les moet zijn. ‘Het gaat om die avond en wat je in die zestig minuten laat zien’, wist Schulte. ‘Qua dekking was het bij ons echt onder de maat. De basis dingen stonden niet. Het leek alsof die meiden in de vierde in plaats van vijfde versnelling bleven staan’, vervolgde de coach. ‘PSV speelde leuk en snel handbal. Omdat wij zo slap waren in de één tegen één hadden we veel doorbraken door het midden.’ De thuisploeg kwam tegen het einde van de eerste helft op voorsprong, maar door twee break-outs ging VZV halverwege aan de leiding.

Beter spel
Het besef dat het scherper moest in de dekking was er bij de gasten. ‘Dan zie je dat PSV op een gegeven moment fouten gaat maken en dat is dodelijk met onze snelle tegenaanval. Aan deze wedstrijd kon je maar weer eens zien dat stand op de ranglijst niets zegt. We zijn voor rust afgetroefd en na rust hebben we het goed gemaakt.’ De dekking bij VZV was feller en de één tegen één duels werden gewonnen. PSV werd vermoeider waardoor de formatie uit ‘t Veld een gaatje kon slaan. Na drie treffers van Lisanne Kolken wist het uit te lopen naar een ruime 21-30 zege. De kwartfinale werd behaald. Woensdagavond is het de beurt aan het tweede team van VZV, dat in eigen huis Eredivisionist Venlo ontvangt.