'T VELD - JuRo Unirek/VZV heeft net als in de uitwedstrijd ook de thuiswedstrijd tegen promovendus Garage Kil/Volendam gewonnen.

De thuisploeg heeft in dit treffen steeds de wedstrijd in handen gehad al werd erin de slotfase wederom slordig gespeeld door het team van Rolf Schulte. Djazzmin Trabelsi opende in de vierde minuut de score nadat keepster Amber Zomerdijk een paar knappe reddingen moest verrichten waarna Lisanne Kolken de 2-0 aantekende. Het team van coach Ruud van der Broeck verweerde zich echter ook kranig want tot de tiende minuut bleef het in ‘t spoor van de thuisploeg 4-3. Hierna nam VZV het heft in handen. Halverwege de eerst helft had de thuisploeg een ruime voorsprong door drie treffers van Lisanne Kolken waarvan één uit een strafworp en twee razendsnelle breaks. Djazzmin Trabelsi liet met een prachtig lobje uit een snelle break de Volendam goalie kansloos waarna Dominique Koppe de 8-4 scoorde. Lisanne Kolken was behoorlijk op schot en verzilverde nog twee penalty’s 10-6. VZV-coach Rolf Schulte nam vervolgens een time out waarna Silvana Koppe en Kim Molenaar met twee treffers VZV op 13-8 bracht. Meteen na deze time out scoorde Lisa Vlug op formidabele wijze 14-8 uit de hoek na eerst nog een prima redding van de Volendam sluitpost. De thuisploeg ging zelfs met een ruime voorsprong naar het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters Broekhuizen en Borregana-Huiskens. Kim Jimmink scoorde drie fraaie treffers binnen twee minuten en Esma Staal bepaalde de ruststand op 20-12.

Ook na de pauze nam de thuisploeg het heft weer in handen Maud Kruijer pegelde de eerst twee fraaie treffers in de kruising en Dominique Koppe scoorde 23-13.Lisanne Kolken mocht weer een strafworp nemen voor VZV. De altijd trefzekere penaltykiller miste echter dit buitenkansje maar werd ondanks deze misser topscorer met zeven treffers. Djazzmin Trabelsi scoorde 24-13 waarna voor VZV een tijdstraf volgde en twee Volendamse treffers tegen kreeg..Een geweldige stop van Amber Zomerdijk gevolgd door een loepzuivere break op de net weer binnen de lijnen gekomen Dominique Koppe en een treffer van Lotte Prak bracht de stand op 26-15. Voor VZV scoorden Silvana Koppe en Lisanne Kolken 28-17 waarna Volendam hun eerste tijdstraf incasseerde maar wel twee keer wist te scoren. Lotte Prak en Kim Molenaar brachten halverwege het tweede bedrijf het verschil weer op tien. Natuurlijk speelde de thuisploeg een gewonnen wedstrijd maar net als in voorgaande wedstrijden kon VZV de concentratie niet vasthouden en werd er slordig gespeeld en met de kansen omgesprongen.Met een time out probeerde Rolf Schulte hier verandering in te brengen maar de thuisploeg wist hier geen gevolg aan te geven. Het scoorde wel maar liet Volendam toch weer dichter bijkomen. Kim Molenaar, Carmen v.d. Kroon hielden het verschil nog op tien en verrichte Lisanne Bakker, die de plaats van Amber Zomerdijk onder de lat had overgenomen, enkele prima reddingen. Een tijdstraf voor VZV hielp de gasten nog dichterbij al zorgde Esma Staal met een fraaie treffer voor 36-27. Slordig spel leverde nog drie tegentreffers op al wist Florance Kos voor VZV het net nog een keer te bollen: 37-30.

Doelpunten VZV: Lisanne Kolken 7, Dominique Koppe 4, Kim Molenaar 4, Lotte Prak 4, Esma Staal 4, Djazzmin Trabelsi 3, Kim Jimmink 3, Maud Kruijer 2, Florance Kos 2, Silvana Koppe 2, Lisa Vlug 1, Carmen v d Kroon 1.

Zaterdag 23 november speelt JuRo Unirek/VZV de uitwedstrijd tegen Voorwaarts uit Twello om 20.00 uur.
De supportersbus vertrekt om 16.15 vanaf Sportpark de Kogge.

Foto's: Patrick Hogervorst