T VELD – Zowel het eerste als het tweede team van JuRo Unirek/VZV deden afgelopen zaterdagavond zeer goede zaken. Beide teams wonnen ruim en sloegen zo een gat met de ploegen onder zich. De hoofdmacht won met 31-21, de reserves boekten een 22-31 zege.

Voor de hoofdmacht van VZV betekende de overwinning die het tegen Borhave boekte dat het nu vijf punten voor staat op de gevaarlijke zevende plaats, welke aan het einde van de rit de degradatiepoule tot gevolg heeft. De handbalsters uit ‘t Veld bewezen afgelopen zaterdag daar te sterk voor te zijn en zij kunnen zich richten op de kampioenspoule die nu wel heel dichtbij komt. Toch kijkt de ploeg van trainer/coach Rolf Schulte niet verder dan de eerstvolgende wedstrijd.

‘Ik vond vandaag zeker voor rust dat de dekking niet zo agressief speelde dan we hadden afgesproken. Daardoor kwam er meer ruimte in het midden’, aldus Rolf Schulte. ‘Na rust was de dekking wat agressiever en zaten we er goed op.’ Het duurde in ‘t Veld tot tien minuten voor tijd voordat VZV, waarbij Lotte Prak en Maud Kruijer met ieder zes doelpunten het meest productief waren, een grote voorsprong pakte, Al was er met vier à vijf punten voorsprong weinig aanleiding om zich zorgen te maken. Toch zal de uiteindelijke 31-21 eindzege een heerlijk gevoel hebben gegeven. ‘Behalve dat wij echt gedisciplineerd hebben gespeeld was er niemand slecht. Er was geen uitblinker, iedereen pakte zijn verantwoording’, vervolgde Schulte die Isa de Bruine in de laatste vijf minuten inbracht en alles zag stoppen.

Niet verder kijken dan de eerstvolgende wedstrijd betekent dat VZV zich nu kan richten op DSVD. Een ploeg die de formatie uit ‘t Veld eerder dit seizoen nog versloeg. ‘Volgend weekend revanche nemen. Het uitduel was het enige waarin we echt slecht waren. Daar hoor je nu speelsters al over.’

Enorme blijdschap
Ook bij de reserves was er weer reden tot juichen. ‘Ik ben heel blij. Dit voelt echt heel lekker, we hebben goed gespeeld’, stelde een opgetogen Ard de Ruiter. Op bezoek bij directe concurrent US won VZV 2 met 22-31. ‘De meiden waren super geconcentreerd en gemotiveerd. We hebben een prachtige pot handbal laten zien.’ Dat deed het zonder speelsters van het eerste elftal, maar met dames 2 en aanvulling van de A jeugd. Ook met Pien Groenveld die na langdurig blessureleed haar debuut maakte.

In Amsterdam kwam VZV geen moment in gevaar. Halverwege had het al een 10-17 voorsprong opgebouwd. ‘Het gat was op een gegeven moment dertien punten. Op het einde werd dat iets kleiner. Als je dat tegen de nummer twee doet dan heb je het fantastisch goed gedaan’, vervolgde de oefenmeester die wel kon concluderen dat zijn ploeg de Hoofdklasse is ontgroeid.