KWINTSHEUL – JuRo Unirek/VZV mocht afgelopen zaterdagavond op bezoek bij HV Quintus. Na een sterke eerste helft boog de ploeg uit ‘t Veld na rust voor de thuisploeg, 23-19.

VZV wist op voorhand dat het duel weinig belang had, maar het was wel een mooie gelegenheid om een goede indruk achter te laten bij Quintus. Zonder enkele speelsters die door vakantie of ziekte afwezig waren slaagde de ploeg uit ‘t Veld er met name voor rust in om de kwaliteiten te tonen. ‘De wedstrijd startte super en we waren fel en gretig’, zei Amber Zomerdijk.

VZV kwam op een 5-11 voorsprong, waarna Quintus in de laatste tien minuten voor de rust dichterbij kwam. VZV behield wel de voorsprong tot aan de rust, 13-15. ‘In de tweede helft waren de meiden keihard aan het werk in de dekking en merkten we dat de aanval teveel energie kostte. Hierdoor konden we de goede lijn van de eerste helft niet doortrekken’, vervolgde Zomerdijk. Uiteindelijk won Quintus met 23-19.

Over twee weken start de ploeg van Rolf Schulte aan de nacompetitie. ‘We zijn blij met het resultaat van de eerste helft. Nu eerst twee weken vrij en hopelijk is iedereen dan weer aangesterkt zodat we op volle kracht de nacompetitie ingaan.’