T VELD – Na een kwartier sloeg HV Quintus een gaatje van drie. Groter dan drie punten werd het verschil niet. Het duel in de kwartfinale van de NHV beker bleef tot de allerlaatste seconde spannend. Uiteindelijk moest JuRo Unirek/VZV, na verlenging, toch buigen voor de gasten uit Kwintsheul, 22-23.

VZV was heel dichtbij, maar stond na afloop met lege handen. ‘Dit is heel jammer en zuur. Zo wil je niet verliezen’, verzuchtte Djazzmin Trabelsi na afloop. ‘Het ligt aan onszelf. In de dekking stond het goed, maar we hebben aanvallend teveel gemist en steeds dezelfde fouten gemaakt.’ Dat de ploeg tot en met de slotfase dicht bij de bekerzege was kon de pijn niet verzachten. ‘Dit is een hartstikke goede prestatie, maar er had meer ingezeten.’

Spanning
De kwartfinale leverde veel bekijks op. ‘T Veld liep uit om VZV te steunen in de strijd om een plek bij de laatste vier van het bekertoernooi. Ook mascottes Patty en Ralf waren van de partij en zweepten het publiek vanaf minuut één op. Ook de rode kaart die beiden kregen gepresenteerd van een lachende scheidsrechter weerhield de twee niet om de wave in te zetten. Het zorgde voor een lekker sfeertje tijdens de bekeravond waarbij het ook aan spanning niet ontbrak. Vanaf minuut één bleven VZV en Quintus aan elkaar gewaagd en als er eens een gaatje werd geslagen werd de achtervolging met succes ingezet. De thuisploeg opende het duel met twee doelpunten, waarbij de fraaie lob van Djazzmin Trabelsi het grootste applaus opleverde, maar de gasten kwamen terug. Na een 4-7 achterstand duurde het zes minuten voor de ploeg van Rolf Schulte langszij kwam.

Missers
Doordat vele kansen werden gemist kon geen van beiden uitlopen naar een veilige marge. In de dekking stond het goed bij VZV, maar aanvallend werden vele kansen om zeep geholpen. Soms ook door pech. Bijvoorbeeld toen Trabelsi in de voorlaatste minuut na een lange worp van Amber Zomerdijk, die haar ploeg meerdere keren op de been hield, haar inzet via de onderkant van de lat terug het veld in zag komen. Aan de andere kant verzuimde Quintus het duel te beslissen. Drie seconden voor tijd keerde Zomerdijk een inzet waardoor verlenging een beslissing moest brengen.

Dat gebeurde ook, in het voordeel van HV Quintus. In de tweede helft van de verlenging kwam het op 21-23 en wat VZV ook probeerde, de schade kon niet meer worden gerepareerd. Lisanne Kolken was het dichtst bij, maar ze tikte de bal rakelings naast. Desondanks werd de thuisploeg getrakteerd op een daverend applaus.

Dat VZV in eigen huis zo dichtbij was tegen Quintus tekent de groei die de ploeg heeft doorgemaakt. ‘We hebben een super goede groei doorgemaakt en we hebben laten zien goed te spelen’, beaamt Trabelsi. Na afloop sprak coach Rolf Schulte zijn ploeg toe en gaf aan dat de handbalsters moeten uithuilen, één dag. Trabelsi: ‘Want zaterdag moeten we er weer staan. De knop moet om. Het is de beker en dit is jammer, maar je weet dat je moet knallen in de nacompetitie. We willen zo ver mogelijk komen. Zaterdag moeten we het qua spel recht zetten.’

JuRo Unirek/VZV – HV Quintus 22-23 (n.v.)

Doelpunten VZV: Florance Kos (6), Lisanne Kolken (5), Djazzmin Trabelsi (4), Esma Staal (4), Jane Kramer (2) en Lotte Prak.