T VELD – Speciaal voor de opening van de nieuwe sporthal en het onderscheiden van twee vrijwilligers van JuRo Unirek/VZV was burgemeester Nawijn aanwezig bij VZV – Foreholte. ‘Ik heb genoten. Bedankt voor dit fantastische schouwspel’, zei de burgemeester tijdens zijn woordje. Voor het in groten getale aanwezige publiek was het inderdaad een enerverend duel. De ploeg uit ‘t Veld kwam daarin als winnaar uit de strijd, 33-23.

In de thuiswedstrijd tegen Foreholte was de taak voor VZV duidelijk. ‘ Dit was één van de weinige wedstrijden dat het echt moest. Met VZV had ik daar geen goede ervaringen mee’, zei Rolf Schulte na afloop. De coach doelde op het uitduel met laagvlieger DSVD waarin het onderuit ging. Ditmaal gebeurde dat niet. De handbalsters uit ‘t Veld wonnen met tien punten verschil. Toch verliep het niet zestig minuten lang vlekkeloos. ‘Het was bij tijd en wijle slordig.’ Het resulteerde binnen tien minuten in een 2-5 achterstand, iets wat volgens Schulte te wijten viel aan de zenuwen binnen zijn ploeg. ‘Daarna hebben ze het goed opgepakt.’

De achterstand werd in rap tempo weggewerkt. De speelsters van VZV gooide de zenuwen van zich af en met name Lotte Prak en Esma Staal brachten de ploeg uit ‘t Veld op voorsprong. Met zes punten verschil leek het er op alsof de tweede helft schriftelijk had kunnen worden afgedaan. Het vele publiek steunde de ploeg van Schulte en zag dit effect hebben. ‘Je ziet dat als het loopt dat er flair in zit’, aldus de coach die na rust nog een slordige fase constateerde. Gevolgen had het echter niet, aangezien de gasten uit Voorhout te weinig tegenstand konden bieden.

Met op het hoogtepunt een verschil van twaalf punten had VZV de zaken in het tweede bedrijf keurig op orde. Foreholte maakte het gat weliswaar iets kleiner, maar met 33-23 prijkte er na afloop een fraaie eindstand op het scorebord. Een bevestiging dat er stappen worden gezet. ‘Die meiden hebben het goed gedaan. Komende week gaan we keihard trainen richting Borhave.’

Doelpunten VZV: Lotte Prak (7), Lisanne Kolken (7), Esma Staal (6), Jane Kramer (3), Kim Jimmink (3), Lisa Vlug (2), Maud Kruijer (2), Djazzmin Trabelsi, Jet Jimmink en Florance Kos.

VZV 2 – Cometas 33-21
Ook het tweede team van VZV wist in eigen huis de zege te pakken. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld’, stelde een tevreden Ard de Ruiter na afloop. ‘Wel was het wat slordig in de aanval.’ In een wedstrijd waarin meerdere A junioren meededen straalde het enthousiasme er bij de handbalsters vanaf.

Met een 15-8 voorsprong kon de thuisploeg met een goed gevoel de rust in. Ook in de tweede helft bleef VZV de overhand houden en met 33-21 werd er ruim gewonnen. ‘We waren op alle fronten beter.’ De zege betekende dat de reserves uit ‘t Veld aan kop blijven in de hoofdklasse. Komend weekend wacht misschien wel het belangrijkste duel van het seizoen, als US de tegenstander is.