'T VELD - VZV heeft in de wedstrijd tegen HV Quintus de ongeslagen status weten vast te houden.

Quintus was het vorige seizoen voor VZV op de tweede plaats geëindigd. VZV opende de score door een snelle uitbraak van Lisanne Kolken na een paar prima reddingen van Amber Zomerdijk die samen met Iris Hoekenga in dit duel het VZV doel verdedigde. Quintus pakte na deze vroege treffer meteen de draad weer op VZV kon daar geen vat op krijgen en keek na acht minuten al tegen een 1-5 achterstand aan. Het team van Rolf Schulte kwam hierna beter in de wedstrijd, Dominique Koppe, Lisanne Kolken uit een break en een uitgekiend lobje van Djazzmin Trabelsi brachten VZV weer terug in de wedstrijd 4-6 .Nadat Quintus de stand op 4-7 bracht en na een time out zette de thuisploeg de achtervolging in, na eerst nog een pegel van Kolken tegen de paal waarna Kim Jimmink de stand op 5-7 bracht. VZV begon steeds beter in hun spel te komen en Dominique Koppe en Lotte Prak scoorden waarna Lisa Vlug na twintig minuten met een venijnig schot uit de hoek de aansluitingstreffer achter voortreffelijk keepende Quintus-goalie Esther Vos tegen de touwen joeg. Dominique Koppe zorgde voor de gelijkmaker 9-9 waarna de thuisploeg voor het eerst een voorsprong wist te nemen.Inmiddels had Iris Hoekenga de plaats van de overigens weer voortreffelijk keepende Amber Zomerdijk ingenomen en toonde haar klasse door met twee miraculeuze reddingen de gelijkmaker te voorkomen.Toch zou Quintus de laatste treffer via binnenkant paal voor het rustsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechters Van de Beek en Egberts weten te scoren.Ruststand 10-10.

VZV kwam na de pauze prima uit de startblokken en nam het heft in handen al verrichte Amber Zomerdijk ook nu weer een paar geweldige reddingen.Door treffers van Kim Jimmink, Lotte Prak en een benutte strafworp van Lisanne Kolken nam VZV een 13-10 voorsprong.Het team van coach René Zwinkels gaf zich echter zeker nog niet gewonnen en kwam weer terug tot 13-12. VZV schakelde vervolgens nog een tandje bij en liep door treffers van Jane Kramer, Silvana Koppe, 2x Florance Kos en Kim Jimmink uit naar een ruime 18-12 voorsprong. Amber Zomerdijk stopte halverwege de tweede helft een schot van Quintus voortreffelijk en bediende Florance Kos op maat die deze break feilloos verzilverde 19-12, het gat was geslagen .Quintus wist de opgelopen achterstand nog wel iets te verkleinen, al scoorde VZV ook hun doelpuntjes en verrichte Iris Hoekenga net als voor de rust nog een paar voortreffelijke reddingen. VZV won dit treffen dan ook verdiend en Pien Groenveld nam zowaar de laatste treffer voor VZV en de wedstrijd voor haar rekening.Eindstand 24-19.

Doelpunten: Lisanne Kolken 5,Kim Jimmink 4, Dominique Koppe 3, Florance Kos 3, Silvana Koppe 2, Lotte Prak 2, Jane Kramer 2, Lisa Vlug 1, Djazzmin Trabelsi 1 en Pien Groenveld 1.

Aanstaande zaterdag 19 oktober treffen beide koplopers elkaar in Amsterdam, OTTO WorkForce/VOC tegen Juro Unirek/VZV in Sporthal Elzenhage om 19.30 uur.