T VELD – Het tweede team van JuRo Unirek/VZV heeft afgelopen zaterdagavond goede zaken gedaan. In de strijd om de koppositie deelde het in een onderling duel een tik uit aan concurrent Zeeburg, 21-19.

Een gebrand Zeeburg kwam zaterdagavond naar 't Veld toe met als doel de aansluiting
met de kop zien te behouden. De gehele eerste helft was er een opgaande gelijke strijd wat resulteerde in een 10-9 ruststand in het voordeel van JuRo Unirek VZV.

De tweede helft verliep in de beginfase erg stroef voor VZV. Vele honderd procent kansen werden stuk voor stuk gemist en Zeeburg benutte hun kansen wel wat op een gegeven moment resulteerde in een 12-16 tussenstand. Met niet het mooiste handbal, maar wel met een gezamenlijke vechtlust knokte VZV zich terug in de wedstrijd en trok de stand weer gelijk, 16-16. In een rommelige eindfase was de thuisploeg toch de slimste en de ploeg die het hoofd koel hield.

Met 21-19 stapten de reserves van VZV als winnaar van het veld. ‘We hebben het onszelf ontzettend moeilijk gemaakt’, zei coach Ard de Ruiter na afloop. ‘Zoveel opgelegde kansen missen mag gewoon niet. Zeeburg bleef erin geloven en heeft het ons zeer moeilijk gemaakt. Ik ben blij met de twee punten, maar zeker niet met ons vertoonde spel.’

Na acht wedstrijden is JuRo Unirek/VZV 2 met veertien punten de koploper in de Hoofdklasse E. Komende zaterdag gaan de handbalsters uit ‘t Veld op bezoek bij Westfriesland/SEW 3.