T VELD – Het tweede team van JuRo Unirek/VZV is er in geslaagd om de regiofinale van de NHV beker te bereiken. Nadat er in de vorige ronde werd gewonnen van eerstedivisionist ZAP wisten de handbalsters van trainer/coach Ard de Ruiter ditmaal opnieuw een knappe zege te boeken. In eigen huis won in een spannend duel van Geel Zwart, 24-22.

De overwinning van VZV 2 betekent dat Geel Zwart is uitgeschakeld en zich weer volledig op de competitie kan richten. In de tweede divisie presteert het sterk en bivakkeert in de bovenste regionen. Het is een niveau waar de ploeg uit ‘t Veld dolgraag naar toe wil en ook naar op weg lijkt. ‘Wij moeten daar naar toe’, zegt Ard de Ruiter na afloop. In het bekertoernooi laat zijn ploeg zien toe te zijn aan dat niveau. Tegen ZAP (29-27) werd er gewonnen van een ploeg die twee niveaus hoger speelt, terwijl er nu tegen een tweede divisionist werd gezegevierd. Het zorgde bij de gasten voor enige teleurstelling. ‘Wij zijn te ongeduldig. Je merkt, ook in de competitie, als het moeilijker wordt dat ze dan ongeduldig worden’, aldus John Zeeuw.

Aan elkaar gewaagd
Waar Geel Zwart in de openingsfase zelf meerdere keren de paal of lat raakt, wist de thuisploeg wel te scoren. Het was Roos de Vries die de score opende, waarna VZV de voorsprong twintig minuten lang behield. Negen minuten voor het rustsignaal kon Sanne de Wit gelijkmaken. De voorsprong voor de ploeg uit ‘t Veld deed echter niets af aan het feit dat het een spannend duel was waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Vier minuten voor de rust pakte de handbalsters uit ‘t Zand voor het eerst de voorsprong, maar VZV draaide de score nog voor de pauze om, 12-11.

Ook in de tweede helft liet het tweede team van VZV zien het niveau van de tweede divisie aan te kunnen, terwijl Geel Zwart vaak te ongeduldig bleek. Coaches De Ruiter en Zeeuw krijgen van hun ploeg geen moment de kans om rustig op de bank te zitten, grote verschillen zijn er immers niet. VZV slaat weliswaar eenmaal een gaatje van drie punten, maar langer dan een halve minuut stond deze niet op het scorebord. Het verschil twee minuten voor tijd, 24-22, werd wél vastgehouden en over de streep getrokken door de thuisploeg. Met tien verschillende doelpuntenmakers liet de gastheer zien niet alleen hoger spelende ploegen te kunnen verslaan, maar ook dat het niet van één speelster afhankelijk is. Met zes doelpunten was de pas zestienjarige Esma Staal

topscoorder. Bij de gasten trof Elles Bakker vijfmaal doel. ‘De meiden hebben goed en hard gewerkt. En verdiend gewonnen, al had het ook de andere kant op kunnen vallen’, sprak een tevreden coach De Ruiter. Zijn ploeg speelt 8,9 of 10 januari in de regiofinale. Dan neemt VZV het in eigen huis op tegen HV Kras/Volendam, dat uitkomt in de eerste divisie. ‘En dat moet genieten zijn.’

JuRo Unirek/VZV – Geel Zwart 24-22 (12-11)