TUITJENHORN Jos Mienes is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij handbalvereniging Hollandia T. Mienes wordt de opvolger van Dion Ferdinandus, die na dit seizoen afscheid neemt bij de eersteklasser.

Jos Mienes zette zijn eerste stappen in het handbal als speler bij het Langedijkse Lacom’91. ,,Al vroeg raakte ik in contact met het training geven. Mijn eerste club was Con Zelo waar ik in het begin de jeugd deed en de laatste zes jaar ook het eerste” vertelt de 36 jarige coach. “In totaal heb ik elf jaar bij Con Zelo gezeten. In die tijd heb ik ook nog een jaar Aaf van Dijk geassisteerd bij de selectie Noord-Holland noord. Dit was een leerzaam en leuk jaar, maar het was niet te combineren met mijn andere werkzaamheden. De laatste vier jaar heb ik bij Hugo Girls uit Heerhugowaard training gegeven aan de dames selectie en de jeugd”.

Nieuwe uitdaging
Na zijn periode bij de Heerhugowaarders zocht Mienes een andere club. ,,Ik zocht een uitdaging die bij mij past qua speelstijl, structuur van een club en een gezonde ambitie. Al vroeg werd ik benaderd door Hollandia T, een club die de nodige successen in de beker en competitie heeft gekend. Zij hebben een jonge groep waarvan ik verwacht dat het bij mij past. Er waren ook niet veel gesprekken nodig om eruit te komen. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging” aldus de Langedijkse trainer/coach.

Ook het bestuur kijkt uit naar de samenwerking. ,,Wij als Hollandia T hebben er zin in om met Jos verder te bouwen aan onze vereniging. De eerste slag is geslagen. Nu zijn we bezig om een jeugdtrainer(ster) met de nodige ervaring om binnen te halen voor onze vereniging”,

Vertrek Ferdinandus
De komst van Mienes betekent ook het vertrek van Dion Ferdinandus. De coach maakt dit seizoen gewoon af. Of hij voor een nieuwe uitdaging gaat waagt hij te betwijfelen. ,,De kans is heel groot dat ik stop met handbal. Ik ben er al 33 jaar mee bezig, ik vind het nu tijd voor andere dingen”.