WAARLAND - Ivo Rohling keert na elf jaar terug als trainer van Con Zelo. De huidige oefenmeester van VIOS-W zal na de zomer Bas IJsselstein opvolgen zo meldtErwin Dam, voorzitter van de Waarlandse club.


Nadat het bestuur van Con Zelo medio december bekend maakte in goed overleg niet verder te gaan met IJsselstijn na dit seizoen, zijn er meerdere geïnteresseerde trainers naar het bestuur toegekomen. Met Rohling kiest Con Zelo voor een trainer met ervaring in de derde en tweede klasse, die na drie jaar VIOS-W dus Warmenhuizen voor Waarland verruilt.

"Na een uitstekende periode met Bas zochten we naar een ander gezicht voor de groep, die wat senioriteit met zich meebrengt. Niets ten nadele van Bas, maar de ervaring van Ivo kan de groep na dit seizoen een nieuwe impuls geven.", zegt voorzitter Erwin Dam. "De volgende stap zetten in de derde klasse zou mooi zijn, maar Ivo en wij zien de kansen met deze groep sowieso voor ons, met of zonder promotie."

"Con Zelo heeft de organisatie goed voor elkaar en de selectie is breed, het is voor mij weer een mooie uitdaging om de club vooruit te brengen.", is de motivatie van Ivo Rohling. "Ik weet van mijn vorige periode hier hoe goed en gezellig het in Waarland is, dus ik heb er zin in.". Rohling is na zijn seizoen bij Con Zelo naar VIOS-W gegaan, heeft daarna tussenstops gemaakt bij VVW Wervershoof en VV Schagen, om in 2017 terug te keren in Warmenhuizen. Na (voor hem de maximale) drie jaar kondigde hij bij de tweedeklasser zijn afscheid aan. Bij Con Zelo, waar hij zijn hoofdtrainerschap begon, maakt hij de cirkel weer rond.