ANNA PAULOWNA - Lionsclub Anna Paulowna/Breezand gaat opnieuw aan de slag met een inzamelingsactie voor de Voedselbank Kop van Noord. De actie eindigt medio januari 2022. Inzet is dat gezinnen, die DE-waardepunten in huis hebben, deze afgeven bij de inzamelpunten. In ruil daarvoor doneert DE koffie voor de Voedselbank.


Op de volgende adressen worden inzamelboxen geplaatst: Kapsalon Reus, winkelcentrum Molensluis in Anna Paulowna, Expert aan het Ceresplein in Breezand, bakkerij Bellis in de Hoofdstraat in Hippolytushoef en Beemster in het Makadocentrum Schagen.

De afgelopen editie van de actie was een groot succes. Lionsclubs in heel Nederland ondersteunen de inzameling. Dat zorgde er voor dat liefst 65 miljoen DE-waardepunten binnenkwamen. Inclusief een gulle donatie van de koffiefabrikant leverde dat 134.000 pakken DE Aroma Rood op, die in het voorjaar naar rato zijn verdeeld over de Voedselbanken.

Zelden koffie in het pakket

Voor de maaltijdpakketten streven de voedselbanken naar een combinatie van verse producten zoals groente en fruit, en langer houdbare producten, zoals koffie. Omdat langer houdbare producten minder vaak worden gedoneerd komt koffie niet altijd voor in de pakketten. Hoewel koffie geen eerste levensbehoefte is, wordt ‘een lekker bakkie’ wel gemist door de klanten van de Voedselbank. Daarom is het een mooi idee dat deze inzameling eraan bijdraagt dat ook zij regelmatig kunnen genieten van een vers kopje koffie.


Foto: Vorig jaar was de actie een groot succes. Vlnr: Antoine Huiberts en Robbert Kwast van de Lions overhandigen de koffie aan Nico Vlaming van Voedselbank Anna Paulowna.