EGMOND AAN ZEE - Het lijkt nog heel ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt! In januari bezoeken duizenden liefhebbers van strandfietsen, hardlopen en wandelen de Noord-Hollandse kustplaats Egmond aan Zee en omgeving. Op zaterdag 7 januari wordt het nieuwe sportjaar afgetrapt met GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Een strandrace op de strandfiets of mountainbike over het Noordzeestrand. Op zondag 8 januari kunnen de hardloopschoenen aan voor de NN Egmond Halve Marathon. De strijd tegen de elementen die je minimaal één keer in je leven gedaan wilt hebben. Twee weken later start voor veel wandelaars het nieuwe wandelseizoen met de Egmond Wandel Marathon op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023.


GP Groot Egmond-Pier-Egmond
GP Groot Egmond-Pier-Egmond is met 4.000 deelnemers dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten. Zand, zee, kou en uitdagende obstakels op het parcours dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan. Egmond aan Zee wordt op zaterdag 7 januari 2023 voor één dag omgebouwd tot een echt wielerdorp, met start en finish op de Boulevard Noord. Het parcours over 38 kilometer is uitdagend en gaat over strand, door duinen en is door de wisselende weersomstandigheden nooit hetzelfde. Het strand wordt verlaten bij de Pier, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee voor klimmetjes, trappen en hindernissen. De strandrace is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook toprenners komen graag naar Egmond aan Zee.

Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace
Ook dit jaar staat de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace voor de jeugd op het programma van GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Het parcours is 11 km lang en gaat over het officiële parcours. Aan deze officiële wedstrijd voor kinderen van 11 t/m 15 jaar, kunnen maximaal 150 kinderen deelnemen die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging.

NN Egmond Halve Marathon
Een dag later, zondag 8 januari, starten ruim 18.000 hardlopers op de Boulevard Noord aan de NN Egmond Halve Marathon. Het evenement wordt ook wel de meest legendarische halve marathon van Nederland genoemd. Het parcours van 21,1 of 10,5 kilometer gaat over het strand en door de uitdagende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Lopen in Egmond is altijd weer anders en wordt bepaald door de wisselende elementen. Trotseer het smalle strand, storm, lage temperaturen of loop misschien wel in een heerlijke winterzon. Een ervaring die je als hardloper absoluut niet mag missen!

Egmond Mini Marathon
Speciaal voor bikkels tussen de 4 en 13 jaar wordt de Egmond Mini Marathon georganiseerd. Deze spectaculaire mini marathon bestaat uit een uitdagend parcours van 1 km met een versie in Egmond aan Zee en op Camping Bakkum. Bij beide routes wordt een deel over het officiële parcours van de NN Egmond Halve Marathon gerend.


Egmond Wandel Marathon
Twee weken later vindt op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023 de Egmond Wandel Marathon plaats. Naar verwachting komen 13.000 wandelaars massaal naar Egmond aan Zee voor de afwisselende routes over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. De Egmond Wandel Marathon is de ideale manier om het nieuwe jaar goed en gezond te beginnen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 21,1 of 10,5 kilometer en of zij één of twee dagen wandelen. Écht winters genieten!

Inschrijven
Inschrijven voor de evenementen is vanaf nu mogelijk via www.gpgrootegmondpieregmond.nl, www.nnegemondhalvemarathon.nl of www.egmondwandelmarathon.nl. Inschrijven voor GP Groot Egmond-Pier-Egmond of de NN Egmond Halve Marathon is mogelijk t/m 26 december of tot de limiet is bereikt. De inschrijving voor de Egmond Wandel Marathon is geopend t/m 9 januari of tot de limiet is bereikt.