SCHAGEN - Esther Veldboer is vrijwilliger met hart en ziel voor de Schager Tennis Club (STC). Esther is één van de gezichten van de vereniging. Bijna alle jeugdleden, en ouders, zijn bekend bij haar. Zij heeft altijd tijd voor je. Dat maakt dat leden zich welkom voelen en dat ze thuis zijn op de club die een belangrijk onderdeel uitmaakt van hun sociale leven. En dat is precies de reden waarom Esther sporten en bewegen zo belangrijk vindt; Bewegen draagt bij aan een fijn sociaal netwerk.

Esther loopt al een tijdje mee bij STC. Al vanaf haar 5e jaar speelt ze tennis bij deze vereniging. Als jong volwassene werd ze lid van de activiteitencommissie. Daar organiseerde ze veel voor senioren. Later werd ze secretaris en nu is ze voorzitter van de jeugdcommissie. Esther regelt van alles: De clinics voor de scholen, de jeugdcompetitie en overige events voor de jeugd zoals de Kick-off competitie, het Open Jeugd event en het Halloweentoernooi. Op dit moment is Esther druk met het regelen van de open dag op 24 maart.

In de watten
“Het kost me wel wat tijd, maar ik heb er zoveel voor terug gekregen! Mijn betrokkenheid bij deze club is zo’n mooi onderdeel van mijn sociale leven! Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen. Nieuwe leden op de club leggen wij graag een beetje in de watten. Nieuwe volwassen leden hebben soms wat moeite met de aansluiting. Om dat nog beter te laten verlopen heb ik het Buddy-systeem per 2019 geïntroduceerd. Een buddy maakt iemand wegwijs en stelt nieuwe leden voor aan andere leden.”

Sportclub als basis voor sociale leven
Esther benadrukt het belang van een fijne sportvereniging voor ieders sociale leven. “Net als de keuze voor een school voor je kind is de keuze van een sportclub ook heel belangrijk. Kinderen ontwikkelen hun sociale vaardigheden, leren samen te werken en op elkaar bouwen. Er groeien vriendschappen en ze leren dat ze elkaar niet in de steek kunnen laten. Als je opgroeit gaan je vrienden op een gegeven moment allemaal een andere kant op. De sportclub blijft vaak wel en kan de basis blijven van het sociale leven.”

Sportieve prestatie minder belangrijk
“Sporten gaat veel meer om het sociale aspect dan om de sportieve prestatie. Hier komt men ook voor de koffie vooraf en het drankje na het sporten. Daarom is de vrijdagavond hier ook heel populair.” Alle leeftijden tennissen bij STC. Tennis is een sport die je nog lang kunt doen als je ouder wordt. Door veel leuke activiteiten te organiseren zorgt STC ervoor dat de leden zich betrokken voelen. Dat valt of staat bij de inzet van vrijwilligers als Esther. Aan haar termijn als jeugdvoorzitter komt binnenkort een eind, aan haar inzet voor de club niet. “Dit is mijn laatste jaar als voorzitter voor de jeugd. Volgend jaar kan ik me dan inzetten als buddy. Dat vind ik toch ook het leukst om te doen. De connectie tussen mensen maken en zorgen voor een leuke sfeer. Als leden het met elkaar leuk hebben worden ze ook sneller actief voor de club. Positiviteit is aanstekelijk!”

Ook in the Spo(R)tlight?
Team Sportservice Schagen wil graag verschillende gezichten achter sporten en bewegen laten zien. Mensen die iets bijzonders hebben met sport, op welk niveau dan ook. Esther is voorgedragen voor In The Spo(R)tlight door Ruud Baars, van de gelijknamige tennisschool: “Ik ben hoofdtrainer bij STC Schagen. Ik heb zelden iemand gezien die zoveel doet voor een vereniging als Esther Veldboer!” Meer informatie over STC vind u op www.stcschagen.nl. Wilt u ook iemand voordragen voor In the Spo(R)tlight? Stuur een mail naar sembakker@teamsportservice.nl.