HOORN - HV/Veerhuys heeft de koppositie in de B-poule van de Eredivisie Zaalvoetbal weten te behouden na een duidelijke zege op Scagha '66. De ploeg van trainer Anand Jagdewsing zegevierde met 7-3.

Nadat de gasten al snel op voorsprong waren gekomen via Matz Mathot, wist de Hoornse formatie snel orde op zaken te stellen. Binnen vier minuten hadden Mo Darri en David Albert voor een voorsprong gezorgd en die werd nog voor rust uitgebried door treffers van Stefan Dol en Jesse Koeman.

Robin Schouwvlieger deed namens Scagha '66 weer iets terug, maar Dol kroonde zich tot man van de wedstrijd door met nog eens twee treffers zijn totaal van de wedstrijd op drie te brengen en zelfs keeper Marcel Ons deed nog een duit in het zakje alvorens Mathot zijn tweede maakte waramee de eindstand op 7-3 kwam.

Beide ploegen komen zondag opnieuw in actie. HV/Veerhuys gata dan op bezoek bij ZVV Kroeven terwijl Scagha '66 in eigen huis Be '79 ontvangt.