HEERHUGOWAARD - Hugo Boys had afgelopen weekend een vrije zondag doordat de KNVB een streep zette door alle wedstrijden in West I. Dit weekend speelt de ploeg van Gosse Bosma in eigen huis tegen Kleine Sluis, de ploeg die dit seizoen keurig presteert.

Hugo Boys staat met negen punten op de laatste plaats van de derde klasse en zal in de komende weken tot de laatste minuut alles moeten geven. “De komende periode zal lastig worden met wintersporten/vakanties en schorsingen voor de boeg” kijkt Martijn Hand vooruit op de moeilijke periode. “Toch vind ik dat wij niet helemaal weg gespeeld worden in de derde klasse,maar onszelf vaak te kort belonen” waarmee Hand de vinger op de zere plek legt.

Martijn Hand legt het bijltje er zeker niet bij neer, iets wat zijn teamgenoten ook niet zullen doen. “Wij zullen er alles aan doen om directe degradatie te voorkomen. Wij zullen strijden voor elk punt tot het eind van het seizoen” spreekt Martijn Hand vastberaden.

Tegenstander Kleine Sluis verloor slechts één van de afgelopen zes wedstrijden waardoor het kan spreken van een prima vorm. De ploeg staat zes punten achter op de koploper, waardoor de ploeg zich voorlopig zal richten op de nummers twee en drie. De ploeg uit Anna Paulowna is komende zondag de absolute favoriet.

Eerder dit seizoen won Kleine Sluis ruim met 4-1, een uitslag die Hugo Boys weinig vreugde zal brengen. De Noordenders zullen alles in het werk moeten stellen om punten te pakken tegen Kleine Sluis, aftrap 14.00 uur.