HEERHUGOWAARD - Het duel in de derde klasse tussen Hugo Boys en VIOS W heeft een dikverdiende overwinning voor de thuisploeg opgeleverd. De thuisploeg mag daarom nog geloven in de kans om te overleven, terwijl VIOS de titelkansen in dit paasweekend in duigen heeft zien vallen.

Voor de ploeg uit Warmenhuizen was de tweede nederlaag in drie dagen en de derde op rij een hard gelag. Nadat zaterdag de derby bij Hollandia T verloren ging was men ook niet bij machte om het Hugo Boys lastig te maken waardoor de titel vrijwel zeker naar Kleine Sluis zal gaan. 'De zon scheen gelukkig volop vandaag, maar verder was het tranentrekkend', aldus trainer Ivo Rohling. 'We zijn gelukkig een paar weken vrij en die gaan we gebruiken om de boel op te laden voor de laatste drie wedstrijden en de nacompetitie.

Bij de thuisploeg zat de gehele ploeg, inclusief technische staf na afloop te genieten van een biertje op het veld onder de stralende zon. En terecht want de oranjehemden hadden zojuist een terechte zege behaald. Men gunde in de eerste helft het balbezit aan de ploeg uit Warmenhuizen, maar sloeg zelf op de juiste momenten toe. En dat nadat het al in de warming-up met een tegenvaller te maken kreeg. Jeffrey de Cocq van Delwijnen raakte een week eerder in de wedstrijd tegen Texel '94 geblesseerd en was niet in staat om te spelen. 'Ik trapte twee keer tegen een bal, maar voelde dat het niet goed zat. Gelukkig heb ik na vandaag twee weken om te herstellen', aldus de middenvelder die zag dat het met zijn ploeg wel goed zat.

Pal nadat Thijs Wolkers al na 20 seconden een open kans gemist had wist Bart Snoek in de tweede minuut de score te openen. Men liet VIOS vervolgens komen, maar door compact te verdedigen werd keeper Nick Beers nauwelijks op de proef gesteld. Op slag van rust sloeg de thuisploeg vervolgens voor een tweede keer toe. De voorzet van Giel Borst was uitmuntend en Wolkers wist er wel raad mee.

Toen Hugo Boys na de rust ook nog op 3-0 kwam toen Bob de Wit koelbloedig bleef na aangeven van Wolkers leek de wedstrijd beslist, maar via Ted Ooievaar deden de gasten toch iets terug. Een slotoffensief werd verwacht van de Warmenhuizense ploeg, maar de beste kansen bleken voor de thuisploeg toen De Wit hard over schoot en Jesper Hoogland net naast kopte. Ver in blessuretijd vloog een corner er via invaller Bruin nog wel in, maar dit was voor VIOS slechts een doekje voor het bloeden.

Hugo Boys - VIOS W. 3-2 (2-0)