TUITJENHORN – Acht doelpunten, een rode kaart, veel strijd en een zonnetje. Het treffen tussen Hollandia T en Kleine Sluis was er een waar alles in zat. Belangrijk was de beloning die de winnaar zou krijgen, de periodetitel. Die uiteindelijk naar de gasten uit Anna Paulowna gingen, 3-5.

In Tuitjenhorn was het beslissende duel in de tweede periode. Hollandia T en Kleine Sluis waren beiden nog in de race en mochten in een rechtstreekse confrontatie strijden om de periodetitel wat deelname aan de nacompetitie oplevert. Waar Hollandia T moest winnen zich te verzekeren van het toetje, had Kleine Sluis aan een punt genoeg. Al voorspeelde Ronald de Rooij vooraf al dat de bezoekers voor de overwinning zouden gaan. Met het oog op de titelstrijd waar nog meer waarde aan wordt gehecht door de ploeg uit Anna Paulowna.

Enerverend
Het werd een enerverend duel op sportpark De Kuil. Waarbij Kleine Sluis na twintig minuten tevreden naar het scorebord kon kijken, terwijl Hollandia T meerdere dompers te verwerken kreeg. De thuisploeg, die het al moest stellen zonder Rob Dekker en Koen Hollenberg, zag Danny Burger na een botsing geblesseerd uitvallen. Op dat moment gingen de gasten met 0-1 aan de leiding dankzij Mitchel Jansen die uit een corner raak kopte. Vlak nadat Burger naar de kant was gegaan, en uiteindelijk bij de huisartsenpost vijf hechtingen had gekregen, viel de 0-2. Jeroen Woutering kon de bal langs de uitgekomen Vienes Tijssen werken. Het was een tussenstand die op dat moment recht deed aan de wedstrijd. Maar, nadat Thomas Driesse op een haar na een schot van Jordy Bakkum niet kon binnenglijden, werd Hollandia T gevaarlijker. Het resulteerde acht minuten voor rust in de 1-2 van Geert Wit die met het hoofd binnen knikte uit een corner. Na een paar hachelijke situaties en een geweldige redding van doelman Teun Groot werd Aik Ligthart met zijn tweede gele kaart en dus rood naar de kant gestuurd.

Comfortabel
Met een man meer kwam Kleine Sluis sterk uit de kleedkamer. Binnen tien minuten leek het de strijd om de periodetitel te beslissen. Jeroen Woutering schoot in de korte hoek raak en Mitchel Jansen liet doelman Tijssen kansloos met een schot in de verre hoek. De 1-4 tussenstand betekende dat Hollandia T moest, en Kleine Sluis mocht. Waar coach De Rooij zijn ploeg bleef aanmoedigen om door te gaan en ook aanvallend wisselde. Nadat Stan Groenland een strafschop had benut leek het geloof ook weer terug en een kwartier voor tijd schoot Jordy Bakkum bij de eerste paal de 3-4 binnen. ‘Na rust kregen we snel de 1-3 en 1-4 tegen en dan wordt het lastig. Na de 3-4 zag je de paniek bij Kleine Sluis’, aldus Ronald de Rooij. Dichterbij kwam zijn ploeg echter niet waardoor de ploeg uit Anna Paulowna, die via Joost Borst de eindstand op 3-5 bepaalde, de tweede periodetitel pakte. ‘Dit is lekker en dit verdient deze ploeg. We hebben drie punten en de periodetitel gepakt’, was Remy Zoer logisch tevreden. ‘Dit was een hartstikke lekkere middag. Ik geniet hier ook van. Alles zat er in en het ging echt ergens om. Het liefste heb je de titel, maar nu heb je zeker iets.’ Hollandia T greep dus naast de prijs. ‘We hebben enorm hard gestreden. We gaven alleen de doelpunten te makkelijk weg door persoonlijke fouten. We hebben alles gedaan wat we konden doen, ook aanvallend gewisseld. Ik ben trots op hoe ze hebben gevochten’, stelde De Rooij. Waar zijn ploeg woensdag in het bekertoernooi op bezoek kan Zuidvogels en, volgens de trainer, een teambuilding uitje heeft, blijft het doel bij Kleine Sluis duidelijk. ‘De periodetitel is heerlijk. Maar ik geef hem aan het einde van het seizoen maar wat graag weer weg. We moeten blijven gaan voor de titel.’

Hollandia T – Kleine Sluis 3-5 (1-2)
12. 0-1 Mitchel Jansen
18. 0-2 Jeroen Woutering
37. 1-2 Geert Wit
50. 1-3 Joost Borst
56. 1-4 Mitchel Jansen
61. 2-4 Stan Groenland (penalty)
75. 3-4 Jordy Bakkum
88. 3-5 Joost Borst

Rood: 45+1 Aik Ligthart (Hollandia T/2x geel)

Hollandia T: Tijssen. Buter, Ligthart, Klijbroek, Van Straaten. Danny Burger (Rory Burger/18), Groenland, Wit. Bakkum, Driesse, Hoorn (Van Wichen/71).

Kleine Sluis: Groot. Rossen, Weel, Cees Jan Geerlings, Beerse (De Bock/46). Van de Pol, Borst, Mark Geerlings. Woutering (Kwast/59), Zwart, Jansen (Vledder/89).