SCHAGEN – Hollandia T heeft een opvallende nederlaag geleden. De handbalsters stonden vanaf het begin af aan op voorsprong, maar gaf deze in de laatste tien minuten weg. Bij de rust stond de damesploeg uit Tuitjenhorn met zeven doelpunten verschil op voorsprong. Na afloop bleef coach Ferdinandus verslagen achter. ,,Deze zag ik niet aankomen”.

,,Knap van Westfriezen dat ze zich terug knokken, maar ik sta hier wel met een rotgevoel” zei Dion Ferdinandus vlak na afloop van het verloren duel. In de Spartahal in Schagen had zijn ploeg zojuist een 26-27 nederlaag geleden. Waar Hollandia T voor rust uitstekend spel vertoonde, zakte het niveau in het tweede bedrijf ver naar beneden. Ferdinandus: ,,Alles wat in de eerste helft wel lukte, lukte in de tweede helft niet. We hebben negentien doelpunten gemaakt in eerste helft, en na rust nog maar zeven. Dat zegt genoeg”.

Zeperd
Dat Westfriezen via een slotoffensief nog terug kon komen in de wedstrijd, had gezien het spelverloop niet meer gemogen. ,,Het had allang gespeeld moeten zijn. Bij hun zat het veelal mee, en bij ons tegen. Dan loop je tegen zo’n zeperd aan” vertelde de coach. “Als je de rust in gaat met zeven doelpunten verschil dan ben je er nog niet natuurlijk, maar je kan er wel vanuit gaan dat als je hetzelfde blijft spelen als de eerste helft dat je aan de goede kant van de score blijft”. Dat laatste lukte dus niet, waardoor Westfriezen na rust vijftien maal doel trof. Doordat de thuisploeg slechts negen keer scoorde, verloor de ploeg van Ferdinandus in de laatste minuten alsnog. ,,Verliezen met een punt verschil is nooit leuk, maar het is nog zuurder dat je de hele wedstrijd ruim voor staat, en nu verliest. ,,Niet al te lang bij stil blijven staan. De eerste helft nemen we mee, de tweede helft gaan we komende week bespreken”.

Doelpuntenmaaksters: Leonie Borst (8) Bregje Dekker (5) Anna Strooper (4) Eva Groenveld (3) Lieke Dekker (3) Marit Dekker (2) Iris Tesselaar (1)