TUITJENHORN – Hollandia T is er niet in geslaagd om het bekeravontuur een vervolg te geven. De ploeg van coach Ronald de Rooij stapte uiteindelijk met een geflatteerde nederlaag van het veld, 0-5.

Langs de zijlijn werd er druk gespeculeerd over de voorspellingen voor deze avond. Niet over de uitslag, maar over wanneer de regen zou stoppen. Voor diegene die hadden ingezet op een mooie, droge avond, kwamen bedrogen uit. Vanaf het begin konden de paraplu’s in de handen worden genomen, terwijl er bij FC Uitgeest al voor de aftrap tumult ontstond. De coach van de bezoekers, Florian Wolf, gaf meerdere wisselspelers speeltijd. De oefenmeester zag echter tot zijn spijt dat twee spelers die de kans kregen met elkaar in conflict raakten. Wolf besloot om de wedstrijd met negen spelers te beginnen, en de kemphanen naar de bank te sturen. Met twee man meer begon Hollandia T voortvarend, met het klasse verschil in het achterhoofd. “Ik denk dat we in de eerste helft goed hebben kunnen meevoetballen. Dankzij de wind mee konden we makkelijker onder de druk vandaan komen” blikt Ronald de Rooij terug op het spelbeeld voor rust.

Ander beeld
Na rust draaide het spelbeeld volledig. Via Jorn Brouwer kwam de ploeg op 0-1. Een corner werd terug gekopt richting het doel, waarna de bal wederom met het hoofd richting Brouwer werd gespeeld. De middenvelder besloot het compleet te maken door koppend voor de openingstreffer te zorgen. . “Daarna pakten we het weer redelijk op, maar creëren geen kansen meer” zag de Rooij. Na de 0-2 van Thomas Duijn leek het verzet van de thuisploeg gebroken, iets wat zeker was na de derde treffer, ditmaal via Mike Adrichem. “In de laatste tien minuten hadden we de deur op slot kunnen gooien en het op 0-3 konden houden” zag de Rooij. De thuisploeg liet het lopen en werd via Adrichem en Kick Smit uiteindelijk op een 0-5 nederlaag getrakteerd. “Geflatteerd” oordeelde de coach terecht.

Afgelopen zondag kreeg de ploeg uit Tuitjenhorn teveel doelpunten tegen, en ook tegen eersteklasser Uitgeest vijf treffers te incasseren. “Als je er nu twee of drie tegen krijgt, dan heb je gewoon goede uitslag. Nu krijg je er in de laatste drie minuten nog twee tegen. Dat is gewoon zonde, niet nodig.”

Vizier op competitie
Terwijl de regen er mee ophield concludeerde de Rooij dat hij niet rouwig is om de uitschakeling, “We beschouwen het toch als oefenwedstrijden. We moeten ze doordeweeks spelen waar ik al helemaal niet om sta te springen”. Hollandia T richt zich nu weer volledig op de competitie. “We krijgen een paar mooie wedstrijden, komende zondag vrij en daarna Zeevogels uit. Een mooie pot en dan gaan we er weer voor” besluit de coach.

Hollandia T: Tijssen. Klijbroek, Burger, Ligthart, v. Straaten. Wit (Hof/73), Hoorn (Buter/71), Glas. Dorenbos, Groenland (J.Buter/55), Hollenberg.