TUITJENHORN – De handbalsters van Hollandia T hebben de thuiswedstrijd tegen Meteoor net zoals eerder dit seizoen weten te winnen, 33-24.

Na het eerste fluitsignaal was het Meteoor dat de score opende. Het duurde even voordat de gelijkmaker werd gemaakt met een mooie actie. Enkele minuten later was er weer een mooie actie, maar nu van de rechter opbouw en de voorsprong was voor Hollandia T, 2-1.

Meteoor uit Hoogwoud kwam nog even gelijk, maar daarna liep Hollandia T gestaag uit naar een 6-3 voorsprong na tien minuten spelen. Er volgde een tijdstraf voor de ploeg uit Tuitjenhorn. De bezoekers maakte hier gebruik van en kwam terug tot 7-5. Langzaam liep Hollandia T uit met een snel spel naar een 10-5 voorsprong. De keepster van de thuisploeg wist een break out met een mooi stop te keren maar moest enkele minuten later passen op de strafworp van Meteoor. De eerste helft bleef het verschil de laatste tien minuten tussen de vier en vijf doelpunten.

In de tweede helft werd de gevaarlijke nummer zestien van Meteoor vastgezet, maar verdedigend was het toch rommelig. Beide ploegen scoorden er flink op los en binnen anderhalve minuut waren door beide teams al twee doelpunten gemaakt, 18-14. De rommelige verdediging van Hollandia T werd een paar keer verrast, wat resulteerde in twee minuten tijdstraffen. Toch kon de ploeg uit Tuitjenhorn de voorsprong behouden omdat het vrij eenvoudig tot scoren wist te komen. Na vijftien minuten spelen was het verschil nog steeds vier punten, 25-21.

Een paar keer goed vrij spelen van de cirkel en enkel break outs brachten de voorsprong naar 33-23. In de laatste minuut ronde Meteoor een gegeven strafworp af, zodat de eindstand op 33-24 werd gezet.