REGIO In de regio Schagen heeft Hollandia T een verrassende nederlaag geleden. Dat had alles te maken met het feit dat FC den Helder tweemaal rood kreeg. Op de andere velden deden Kleine Sluis en VIOS W goede zaken door een overwinning te behalen.

Hollandia T – FC den Helder 1-3
In Tuitjenhorn is Hollandia T tegen een 1-3 nederlaag opgelopen tegen FC den Helder, dat al voor rust met negen man op het veld stond. ,,We begonnen met diverse invallers door vakanties. Dat pakte goed uit in het begin. We creëerden verschillende mogelijkheden” vertelt Ronald de Rooij over de openingsfase. Nadat Roy Huisman na 25 minuten zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg, mistte Mats Dorenbos de penalty die werd veroorzaakt door Huisman. Niet veel later moest ook Patrick Beens voortijdig inrukken.

Met twee man meer lukte het Hollandia T echter niet om de score te openen. De Helderse opponent slaagde daar wel in. Via Wouter Philip kwamen de bezoekers op slag van rust op 0-1. ,,In de tweede helft stonden zij met negen man op de zestien” vervolgt de Rooij. ,,Uit counters scoorden ze twee keer”. Via David Albert en Jean-Michel Rijken werd het zo dus 0-3 voor het negental van den Helder. Tot overmaat van ramp kreeg Hollandia T speler Rob Dekker eveneens een rode kaart.

JVC – Kleine Sluis 0-3
In Julianadorp beleefde Kleine Sluis een heerlijke middag. Op bezoek bij JVC werd er met 0-3 gezegevierd. ,,Het ging overigens niet zo makkelijk” vertelt Remy Zoer. ,,Het scoreverloop was heel gelukkig”. Via Gregor Rezelman werd de score enkele minuten na rust geopend. Bij die 0-1 tussenstand verrichte de Kleine Sluis doelman een keurige redding in een één op één situatie.

Niet veel later bracht Billy Ray Zwart de ploeg uit Anna Paulowna op een comfortabele voorsprong. Zoer: ,,Toen was het vrij duidelijk dat we zouden winnen. Daarna maakten we ook nog de 0-3, de beloning van de middag”. Die derde treffer kwam op naam van Jeroen Woutering. ,,We hebben in de eerste helft het geduld bewaard, en weinig kansen weggegeven. Het was geen geflatteerde uitslag, een gelukkige 0-3” besluit Zoer.

Egmondia – VIOS W 1-3
Op bezoek bij Egmondia heeft VIOS W haar derde zege van het seizoen geboekt. ,,Een terechte overwinning” oordeelde Maarten Blankendaal. Zijn ploeg slaagde erin om een 1-0 achterstand om te buigen en uiteindelijk met 1-3 te zegevieren. Wietse de Vries, Sam Bruin en Sem Dekker waren de makers van de doelpunten. Het duel was echter allesbehalve goed te noemen.

Blankendaal: ,,Het was wel heel slecht, een echte degradatie pot. Maar we hebben eindelijk weer drie punten behaald”.