TUITJENHORN - Jorgen Heurter (40 jaar) is per ingang van het seizoen 2020-2021 de nieuwe hoofdtrainer van Hollandia T. Dit maakte de derdeklasser uit Tuitjenhorn zaterdagavond bekend op de eigen website.


Heurter, geboren in Zaandam en woonachtig in Ursem, begon z’n trainersloopbaan als assistent bij ZCFC uit Zaandam en stond voor het eerst als hoofdtrainer op eigen benen bij SC Dynamo. Twee jaar later volgde een stap hogerop naar SV Vrone. Hier kende hij 2 succesvolle seizoenen in de 3e klasse met o.a. een 2e plek en nacompetitie om promotie. Heurter was vervolgens maar liefst 6 seizoenen werkzaam bij CSV BOL. Bij de zaterdagclub uit Broek op Langedijk vierde hij 2 kampioenschappen en kwam hij 4 jaar uit in de 2e klasse. Na een nieuwe uitdaging bij Spirit ‘30 keerde hij in 2017 terug in de regio bij dorpsclub Hugo Boys. In Heerhugowaard promoveerde hij direct met de hoofdmacht naar de 3e klasse, gevolgd door een seizoen van handhaving, waarna hij op eigen initiatief een sabbatical als trainer inlaste.

Hollandia T is verheugd met de aanstelling van Jorgen Heurter en ziet in hem de aangewezen trainer om het maximale rendement uit de jonge, maar talentvolle spelersgroep te halen. Beide partijen kijken uit naar een plezierige en succesvolle samenwerking.

De club uit Tuitjenhorn maakt tevens bekend dat clubicoon Ton Kruijer ook volgend seizoen verantwoordelijk is voor Hollandia T 2, dat momenteel uitkomt in de reserve 2e klasse.