TUITJENHORN - Hollandia T heeft zondag een ruime zege behaald op het geplaagde Hauwert '65. Toch ging het niet zo gemakkelijke als de uiteindelijke 5-0 einduitslag doet vermoeden. Alle doelpunten kwamen pas in de laatste 25 minuten tot stand.

Het was niet veel wat beide ploegen daar voorafgaand aan lieten zien. De thuisploeg wist vooralsnog geen bres te slaan in de muur die de gasten hadden opgebouwd. Hauwertd wordt al enige weken geplaagd door blessures en schorsingen in de toch al niet al te brede selectie en beperkte zich voornamelijk tot het verdedigen van de nul. Dit lukte tot zo'n 25 minuten voor tijd. Op dat moment brak Rens Klijbroek de ban en toen kort daarop ook Mike van Brederode het net vond was het verzet van de gasten gebroken. Doelpunten van Jordy Hoorn, Mike Dekker (strafschop) en Jordy Bakkum zorgden uiteindelijk zelfs voor een ruime overwinning: 5-0.