REGIO – Hollandia T, Kleine Sluis en VV Schagen zijn het bekertoernooi allen begonnen met een overwinning. SRC en VIOS W kwamen tot een puntendeling, terwijl Geel Zwart’30 tegen een nederlaag aanliep.

Hollandia T – Dirkshorn 4-0
Enkele dagen nadat beide teams tijdens de Burencup tegenover elkaar stonden namen Hollandia T en Dirkshorn het afgelopen zondagmiddag opnieuw tegen elkaar op. Waar het oefenduel in 6-1 eindigde wist de ploeg uit Tuitjenhorn ditmaal met 4-0 te zegevieren. ‘In de eerste helft was het heel zwak, na rust was het een stuk beter.’ vatte Hollandia T coach Ronald de Rooij het duel samen. Nadat Koen Hollenberg voor het rustsignaal de 1-0 had gemaakt wisten Gijs van Wichen en Thomas Driesse (2x) voor een 4-0 eindstand te zorgen.

‘De eerste helft was van onze kant goed in de organisatie en hebben we kansen gecreëerd’, zei Dirkshorn coach Jeffrey Androg. ‘In de tweede helft starten we slap en herstelden we redelijk. Uiteindelijk moesten we met een man minder verder, wat ons conditioneel opbrak.’

SRC – VIOS W 2-2
In Schagen kwamen SRC en VIOS W tot een puntendeling. Na de 0-1 van Sem Dekker zorgden Mark de Vries en Robert Jan Klein voor de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Vlak voor tijd bracht Lasse Botman de stand op 2-2. ‘Een terecht resultaat alleen het tijdstip van de goal van VIOS (89e minuut) was ongelukkig.’ zei coach Ron Weinbrecher. VIOS W coach Ivo Rohling. ‘Een leuke, aardige en nuttige wedstrijd.’

Kleine Sluis – De Koog 5-3
‘Je kon in het begin van de wedstrijd wel merken dat we weer even moesten wennen aan het voetballen tegen een tegenstander. De concentratie mistte we enigszins en kregen daardoor door twee uitbraken de doelpunten tegen. Eigenlijk individuele fouten.’ zei Bart Weel na afloop van Kleine Sluis - De Koog.

De ploeg uit Anna Paulowna wist het treffen met 5-3 te winnen. ‘Wij hadden meer de bal en de betere kansen. Maar met rust was het 1-2. Billy Ray Zwart maakte de enige voor ons die helft.’ vervolgde Weel. In het tweede bedrijf was de concentratie terug en kwamen ballen aan. Via Geert Weel (2x), Billy Ray Zwart en Jeroen Woutering kwam Kleine Sluis op een riante voorsprong. Uiteindelijk eindigde het treffen in 5-3.

VV Schagen – Sint George 2-0
‘Het duel verliep in de eerste helft moeizaam. We hebben wel wat kansen gehad maar niet benut.’ aldus Mike Julsing. In de tweede helft begon VV Schagen beter te voetballen tegen Sint George. Het resulteerde via Mike Julsing en Robin Meijering in een 2-0 zege voor de ploeg die komende zondag op bezoek gaat bij VV Winkel.

Geel Zwart’30 – Grasshoppers 0-4
‘We hebben tot ongeveer de zestigste minuut goed stand gehouden. Waarbij we drie keer een honderd procent kans hadden om de score te openen’, blikte Marco Kuut terug op Geel Zwart’30 - Grasshoppers (0-4). ‘Wij de kansen hun de goals. Het is het verschil tussen de vierde en de derde klasse. Grasshoppers ging uiteindelijk makkelijk combinerend naar de overwinning. Jammer maar het collectief Geel Zwart stond goed.’