OUDKARSPEL – Komend weekend gaat Hollandia T op bezoek bij DTS. De ploeg uit Tuitjenhorn is na de promotie van vorig seizoen sterk begonnen en kan met zes punten uit drie duels tevreden terugkijken.

Voor vele spelers van Hollandia T is het de eerste keer dat zij op dit niveau actief zijn. Ook aanvoerder Danny Burger speelde nooit eerder in de derde klasse, een niveau waar zijn ploeg volgens hem wel thuishoort. “Tot nu toe merk ik dat wij thuishoren op dit niveau. Limmen was duidelijk een betere tegenstander, maar ook daar creëren we kansen. Bij Kleine Sluis hebben we laten zien waar we toe in staat zijn. De wedstrijd tegen VIOS is voor ons een wedstrijd op zich” blikt Burger terug.

De gemiddelde ploeg die promoveert hoopt op een sterke start, zo ook Hollandia T. “Vooraf teken je hiervoor als promovendus. Ik weet dat het team voldoende kwaliteit heeft om het de meeste derdeklassers lastig te maken, maar het is prettig dat dit ook uitbetaald wordt” aldus de aanvoerder van een jonge, maar brede groep. “We zijn vooral een team met veel verschillende kwaliteiten die aanvullend op elkaar werken. Naast het team gevoel zijn er een aantal individuele spelers die een wedstrijd open kunnen breken”.

Voorbeeld volgen
Komende zondag gaat de ploeg van coach Ronald de Rooij dus op bezoek bij DTS. De ploeg uit Oudkarspel wist vorig jaar als promovendus een plek in de nacompetitie te bemachtigen. Die knappe prestatie is voor Danny Burger een voorbeeld “DTS heeft het vorig jaar als promovendus goed gedaan. Dit voorbeeld willen wij graag volgen, maar wij beseffen ook dat het DTS van dit jaar op een paar posities verbeterd is”.

Komende zondag kan Hollandia T zien waar het staat, oftewel een mooie graadmeter. “De laatste jaren hebben we vaak tegen DTS gespeeld. Vaak waren dit spannende wedstrijden die op momenten beslist werden. Dit verwacht ik zondag ook” besluit Burger.