REGIO Hollandia T en Geel Zwart hebben afgelopen zondag een overwinning geboekt. De heren van VZV hadden minder succes, getuige de 34-27 nederlaag.

FIQAS/Aalsmeer – Geel Zwart 17-29
In Aalsmeer behaalde Geel Zwart alweer de veertiende competitiezege. De damesploeg van coach John Zeeuw wist FIQAS met 17-29 te verslaan. ,,We waren gewoon het veel betere team, ook al moesten we met hars spelen” zei Zeeuw na afloop. Naast de punten was de rentree van Anouk Visser een feit. ,,Anouk heeft sinds anderhalf jaar weer speelminuten gemaakt”.

Halverwege het duel leidde Geel Zwart al met 15-9. Het gat van zes punten werd in het tweede bedrijf dus vergroot naar twaalf punten. Met elf treffers was Elles Bakker wederom van grote waarde. Met respectievelijk zes en drie doelpunten hadden Tamara Visser en Sofie Bos eveneens een groot aandeel in de zege.

AHC’31 – VZV 34-27
,,Helaas verloren” baalde VZV speler Rick de Vries na afloop. De heren van de ploeg uit ‘T Veld leden op bezoek bij AHC’31 een 34-27. ,,Een goede wedstrijd waarin we vijftig minuten keurig hebben gespeeld. We maakten minder fouten en speelden meer als team” vertelt de aanvoerder.

In de laatste tien minuten liep AHC echter uit. ,,Met name in de verdediging liepen ze over ons heen. Uitslag daardoor iets geflatteerd, maar wel terecht” aldus de Vries, die ondanks de nederlaag met een goed gevoel terugkeek. ,,In de tweede helft hebben we ons terug geknokt tot één punt verschil”. Desondanks was het AHC, dat de gehele wedstrijd aan de leiding ging, dat de winnaar werd.

Hollandia T – Quick 26-20
Na twee nederlagen, tegen Westfriezen en DTS’48, heeft Hollandia T zich weten te herpakken. In de eerste klasse versloeg het Quick. ,,We startte de wedstrijd sterk, met veel snelheid” aldus Dion Ferdinandus. Bij de rust stond zijn ploeg op een 12-9 voorsprong.

,,In de tweede helft wisten wij uit te lopen tot een voorsprong van tien punten, toen was de wedstrijd gespeeld. Tegen het eind werden de teugels wat gevierd” vervolgt de coach. Toch won Hollandia T uiteindelijk met een verschil van zes punten, 26-20. Ferdinandus: ,,Verdedigend stond er weer een collectief, we gaan vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd”.

Topscoorders: Amy Groenveld (6), Leonie Borst (5), Marit Dekker (4), Bregje Dekker (4), Anna Strooper (2), Eva Groenveld (2), Lyanne Rensen (2), Lieke Dekker (1).