WAARLAND – Er moet volgende week heel wat gebeuren wil Hollandia T de Burencup 2018 niet winnen. De ploeg uit Tuitjenhorn wist ook het tweede duel te winnen terwijl Hugo Boys een nederlaag leed.

Hollandia T wist de eerste wedstrijd van het oefentoernooi met 6-1 te winnen van Dirkshorn en ook nu pakte de formatie van trainer/coach Ronald de Rooij de volle buit. Tegen gastheer Con Zelo deed het dat middels een 2-4 zege. Na een benutte penalty van Koen Hollenberg was het Nijs Bakker die de stand weer in evenwicht bracht. Dankzij Thomas Driesse en Jordy Bakkum gingen beide teams rusten met een 1-3 stand. In het tweede bedrijf besliste Mike van Brederode (overgekomen uit de onder 19) het duel door de 1-4 te maken. Door een tweede treffer van Bakker eindigde het treffen in 2-4.

Zowel Con Zelo als Hollandia T speelden met enkele andere spelers. Waar de Waarlanders dat deden aangezien het twee dagen eerder een bekerduel bij Vrone speelde kwam het bij de bezoekers doord een viertal blessures.

Tweede elftal
Het andere duel zorgde voor verbazing. Bij overleg richting de Burencup 2018 werd afgesproken om met representatieve elftallen voor de dag te komen, maar Hugo Boys trad tegen Dirkshorn aan met het tweede elftal. Ook coach Jorgen Heurter was afwezig bij de Heerhugowaarders. Tegen Dirkshorn incasseerde het een 0-3 nederlaag dankzij treffers van Willem Korver, Nick Verblauw en Tim van Haeften. ‘We speelden een goede eerste helft, waren dominant en een paar goede aanvallen van achteruit’, zei Jeffrey Androg na afloop. ‘De spelers raken steeds meer op elkaar ingespeeld en dat zie je terug in het spel. Verdedigend gaven we hoog druk en wonnen we veel de tweede bal waardoor we de controle over de wedstrijd bleven houden.’

In de tweede helft leed Dirkshorn meer balverlies en liep teveel met de bal. Androg: ‘Er zijn nog genoeg leermomenten en verbetering zichtbaar, maar we gaan de goede kant op en zien het per wedstrijd vooruit gaan.’

Donderdag 13 september sluiten de vier ploegen de Burencup 2018 af. Waar Con Zelo en Dirkshorn het tegen elkaar opnemen treed Hollandia T, dat bij een kleine nederlaag al zeker is van de toernooiwinst, aan tegen Hugo Boys.

Uitslagen dag 2:
Con Zelo - Hollandia T 2-4 (1-3)
Hugo Boys - Dirkshorn 0-3 (0-2)