TUITJENHORN – Hollandia T heeft VIOS W een gevoelige tik uitgedeeld. De ploeg uit Warmenhuizen ging in de derby onderuit en zag de titelkansen slinken, 2-1.

Met een wedstrijd meer gespeeld heeft VIOS W vijf punten minder dan Kleine Sluis, waardoor de titel ver weg is. ‘We moeten nu strijden voor een nacompetitie plaats’, besefte Maarten Blankendaal. ‘Het is nu even flink balen, maar maandag gaan we er weer tegenaan.’ Voor Hollandia T is de zege na vier opeenvolgende nederlagen meer dan welkom. Niet in de laatste plaats omdat het zich zo goed als zeker heeft gesteld van een langer verblijf in de derde klasse.

‘Het was een wedstrijd met veel strijd waarbij VIOS W het eerste half uur een licht overwicht had’, zag Ronald de Rooij.

Nadat VIOS W enkele kansen onbenut had gelaten was het Hollandia T dat de leiding nam. Thomas Driesse wist de gastheer op de 1-0 te brengen. Vlak na rust kwam VIOS W langszij en werd er een grote kans gemist door Dennis van Duin. ‘Dan valt de goal uit een corner waarbij er niet goed gehandeld werd door onze verdediging’, aldus Blankendaal. Het was Jordy Bakkum die de 2-1 tien minuten voor tijd maakte. Dat bleek de beslissende treffer. ‘Na rust stonden we meer compact en gaven we niets meer weg’, was De Rooij tevreden. Hoe anders was dat bij de gasten. ‘In de tien minuten na de 2-1 konden we helaas niet meer terug komen.’