KWINTSHEUL/’T VELD Afgelopen zaterdag hebben zowel de dames als de heren van VZV een nederlaag moeten incasseren. Waar de damesploeg op bezoek bij Virto/Quintus verloor, gingen de mannen in eigen huis onderuit tegen het derde team van Kras/Volendam.

Handbal, Eredivisie dames
Virto/Quintus – VZV 32-25
Op bezoek bij nummer drie Quintus is een stunt uitgebleven voor VZV. “We begonnen redelijk aan de wedstrijd. De eerste vijf minuten waren goed, waarna het 2-2 stond” vertelde Betty Plasmeijer na afloop. “Daarna kregen we een paar doelpunten om onze oren wat een beetje ongelukkig was in de dekking”.

Wat volgde was een slechte periode met balverlies, en slordig spel. Plasmeijer: “Dat strafte Quintus natuurlijk gelijk af met een break tegen”. Bij de rust keek de ploeg uit T Veld al tegen een 17-9 achterstand aan. “Echt, we hebben een matige eerste helft gespeeld.

We hebben afspraken hernieuwd in de kleedkamer. Ik heb wat omschakelingen gemaakt, en hebben een puike tweede helft gespeeld”.

Lovend
Waar Plasmeijer weinig tevreden kon zijn over de eerste helft, waren er de nodige complimenten over het spel na rust. “Keepster Anne Zomerdijk was goed, prima reddingen verricht. Als groep hebben we het in de tweede helft heel goed gespeeld”.

Dat het spel van haar ploeg zo veranderde, was een fijne constatering voor Plasmeijer. “We hebben ons goed gerevancheerd door als team te spelen. Heel fijn om te zien dat we konden schakelen daarin”.

Na een vervelende reeks, heeft VZV vertrouwen getankt. “Als je dan nu dit terug pakt dan denk ik, dat hebben de meiden goed gedaan. Pluim voor hen. Ik ben heel blij dat we deze wedstrijd zo goed gespeeld hebben als team. Dat geeft een goed gevoel om die tweede helft van de competitie in te gaan”.

Handbal, Hoofdklasse heren
VZV – HV Kras/Volendam (3) 21-26
Tegen concurrent Volendam 3 heeft VZV geen punten behaald. “We hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen” blikte Rick de Vries na afloop terug. “Bij een achterstand van zeven of acht punten kwamen we nog wel tot drie punten achterstand, maar we speelde teveel als individu en gemaakte afspraken lagen alweer vrij snel in de prullenbak”.

De tegenvallende prestatie is niet de eerste van de ploeg. “Het gehele seizoen al niet goed als team. Vandaag vier of vijf goede aanvallen mooi uitgespeeld. Voor de rest gingen we teveel voor eigen succes”.