BREEZAND - Hans de Koning is de nieuwe hoofdtrainer van kersverse tweedeklasser ZAP uit Breezand. De voormalig oefenmeester van onder meer FC Volendam, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk is de opvolger van Sem Wokke die na het succesvol verlopen seizoen vertrok bij de Polderse ploeg.

Eerder zou Sem Wokke aanblijven bij ZAP, maar een verschil van mening zorgde ervoor dat de ervaren oefenmeester en de club afscheid van elkaar namen. Met Hans de Koning heeft de Polderse club een zeer ervaren vervanger gevonden.

De in Rotterdam geboren De Koning was als doelman actief bij AZ'67 en FC Twente, waarna hij bij beide teams keeperstrainer was. Die functie bekleedde hij ook bij Fortuna Sittard. Vorig seizoen was de hoofdtrainer actief bij eerstedivisionist RKC Waalwijk. Komend seizoen gaat hij dus aan de slag bij de ploeg die na de behaalde promotie in de zondag Tweede Klasse A zal uitkomen.

De Helderse oud prof Mark de Vries zal Hans de Koning assisteren. Ook Mario vd Hert, trainer van het tweede elftal, zal als assistent-coach fungeren.