T VELD – Tegen het al gedegradeerde E&O heeft Maedilon/VZV zich verzekerd van lijfsbehoud. De handbalsters wisten de eerste drie duels in de nacompetitie te winnen en afgelopen zaterdagavond kwam daar een vierde bij, 32-27.

In de voorlaatste thuiswedstrijd van de nacompetitie kon Maedilon/VZV zich verzekeren van lijfsbehoud. Dat zou de ploeg dan moeten doen tegen E&O dat al was gedegradeerd naar de eerste divisie.

In ‘t Veld liet E&O zien dat het er, ondanks de degradatie, niet met de pet naar wilde gooien. Na drie minuten ging de ploeg met 1-3 aan de leiding. Het was overigens ook de enige keer dat de bezoekers een voorsprong hadden. Maedilon/VZV knokte zich terug en pakte na tien minuten een 5-4 voorsprong. In het vervolg van de eerste helt werd er een klein gaatje (14-10) opgebouwd.

In het tweede bedrijf kende de thuisploeg een sterke periode waarin een groot gat werd geslagen. Dat verschil werd echter in de slotfase teruggebracht tot vijf punten. “Door wisselen zorgde voor een rommelige fase”, zei Betty Plasmeyer na afloop. “ Er werden keuzes gemaakt waar je geen invloed op hebt.”

Vertrouwen
De handhaving betekende voor de handbalsters uit ‘t Veld loon naar werken. De komst van Lotte Prak, die op 10 februari haar rentree maakte bij VZV, was cruciaal. “Het team kreeg er meer vertrouwen door en Lotte laat anderen ook beter spelen.” vertelde Plasmeyer. Dat vertrouwen zal na afgelopen zaterdag een stuk groter zijn.

Ondanks dat het al zeker is van een een langer verblijf in de Eredivisie wil Maedilon/VZV ook in de laatste twee wedstrijden vol voor de overwinning gaan. “Ik ga geen concessies doen. Wij willen zorgen voor een mooie afsluiting.”

Doelpunten Maedilon/VZV: Lotte Prak (8), Joyce Hillen (6), Lotte Houtenbos (5), Romy Zengerink (3), Linsey Perre (2), Lisanne Kolken (2), Maud Kruijer (1), Florance Kos (1), Djazzmin Trabelsi (1), Roos Pannekeet (1), Albertine Abube (1), Roos de Vries (1)