NIBBIXWOUD/'T VELD - Beide Noord-Hollandse deelneemsters aan de Europa Cup handbal, SEW als VZV, hebben zich afgelopen weekend geplaatst voor de volgende ronde.


De handbalsters van Westfriesland/SEW hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Europa Cup. De ploeg uit West-Friesland verloor zaterdagavond met 25-28 van Zalgiris Kaunas uit Litouwen. Na de 31-26 zege van vorige week was dat voldoende voor een plek in de derde ronde.

In de Bloesemhal bleken SEW en Zalgiris Kaunas aan elkaar gewaagd in de openingsfase. Het spel golfde op en neer, met een 12-13 ruststand tot gevolg. In de tweede helft liep Zalgiris iets verder uit, maar d eploeg van Arthur Langedijk bleef op het vinkentouw zitten en ondanks de nederlaag gingen de handen bij SEW na afloop toch de lucht in.

VZV
Net zoals een dag eerder (35-14) was er in sporthal 't Zijveld nooit sprake van een echte wedstrijd voor JuRoUnirek/VZV tegen KHF Ferizaj uit Kosovo. De ploeg van trainer Rolf Schulte wilde vooral het publiek vermaken. Vanaf het eerste fluitsignaal stond de verdediging als een huis en werden er keer op keer mooie treffers gemaakt met een 37-17 eindstand tot gevolg.