BREEZAND - Handbalster Lynn Molenaar (22) zal komend seizoen de overstap maken naar de Duitse competitie en voor Füchse Berlin gaan spelen. De Breezandse handbalster, eerder in eigen land uitkomend voor ZAP en VOC, komt over van het Noorse Molde HK.


Molenaar hoopt op bij de Berlijnse club op meer speeltijd. Füchse Berlin komt uit in de Tweede Bundesliga, maar heeft de ambitie om de stap te maken naar het hoogste niveau. De voormalige jeugdinternational hoopt in Duitsland ook in beeld te blijven voor Oranje. Molenaar zat bij de selectie voor de kwalificatieduels tegen Spanje die helaas werden geannuleerd vanwege de coronacrisis.

Op haar eigen Instagram-account laat Lynn Molenaar blij te zijn met de stap naar Duitsland en bedankte ze tevens haar Noorse ploeggenoten: 'Door de huidige situatie is dit helaas niet het afscheid waarop ik had gehoopt. Ik wil de club, coaches en fans bedanken, maar bovenal mijn ploeggenoten die me een geweldige ervaring hebben gegeven in Noorwegen.'

Vorige maand werd bekend dat Kim Molenaar, de vijf jaar jongere zus van Lynn, komend seizoen de overstap maakte van VZV naar VOC.