HOOGWOUD – Op bezoek bij Meteoor heeft Hollandia T uitstekende zaken gedaan. De handbalploeg uit Tuitjenhorn kwam eigenlijk geen moment in gevaar en wist al halverwege de eerste helft een riante voorsprong in te nemen. Na afloop prijkte er dan ook een grote uitslag op het scorebord, 21-38.

Onder winterse omstandigheden reisde Hollandia T af naar Hoogwoud voor de zevende competitiewedstrijd in de zaalcompetitie. “Het was een prima wedstrijd” erkende Dion Ferdinandus na afloop. “Vooraf was wel het besef dat we deze wedstrijd moesten winnen. Maar ik had nooit verwacht dat het met een dermate grote einduitslag zou zijn”. Het hoge aantal van 38 doelpunten was immers het hoogste van dit seizoen.

Al na tien minuten had Hollandia T een voorsprong van vijf punten opgebouwd. In het vervolg van het eerste bedrijf liep de ploeg verder uit, wat resulteerde in een 9-19 ruststand. Ferdinandus: “Ik denk dat we het verschil in de eerste helft gemaakt hebben. Wij waren heel gretig en en heel gedreven. Daarnaast speelden we met veel snelheid”.

Slordig
Na een ijzersterke eerste helft, zakte het niveau na rust echter wat in bij de ploeg uit Tuitjenhorn. “We hadden een klein dipje in de tweede helft waarin het rommelig werd, maar daarna rechten we onze rug” zag Ferdinandus. De coach zag zijn ploeg het verschil van tien punten consolideren, en in het laatste kwartier zelfs uitbouwen. In de laatste tien minuten zette Hollandia T verder aan, en scoorde nog negen maal. Doordat Meteoor slechts drie treffers produceerde, eindigde het treffen in een klinkende 21-38 overwinning.

“Verdedigend stonden we ook goed. Het aantal tegendoelpunten was misschien iets te hoog, maar gaandeweg de tweede helft wordt je misschien iets makkelijker omdat je weet dat de overwinning al binnen is. Dus die tegendoelpunten mogen dan” zei Ferdinandus na afloop.

Door de overwinning van Hollandia T, en de nederlagen van directe concurrenten DTS’48 en Westfriezen klimt de ploeg van Dion Ferdinandus naar de derde positie in de eerste klasse A. De achterstand op koploper Commandeur/VVW 2 bedraagt nog altijd drie punten.

Winst
Komende zondag sluit Hollandia T het kalenderjaar 2017 af met een thuisduel tegen Schagen, dat de puntloze hekkensluiter is. “Zekerheden heb je niet, maar dat is er wel één die we moeten winnen” vindt Ferdinandus. “Zij hebben nog geen punten behaald, dus ik ga er zeker niet vanuit dat dat volgende week opeens zal gebeuren”.

Meteoor – Hollandia T 21-38

Topscoorders: Leonie Borst (12), Lyanne Rensen (7), Bregje Dekker (7), Lieke Dekker (4), Iris van der Vliet (3), Amy Groenveld (2), Ana Strooper (1), Eva Groenveld (1), Marit Dekker (1).