NIEUWE NIEDORP - Sportservice Schagen houdt zaterdag 18 maart een gratis fitheidstest voor 60-plussers in Nieuwe Niedorp. Dit gebeurt in samenwerking met de LSBO Hollands Kroon en in het bijzonder KBO Niedorp. De 75-plussers zijn ’s ochtend aan de beurt in De Trambaan, locatie van woonzorggroep Samen. De 60-plussers ’s middags in Dorpshuis Prins Maurits.

Fitheid onder de loep
De gratis fitheidstest vertelt deelnemers hoe het is gesteld met hun fitheid. De BMI (Body Mass Index) wordt berekend aan de hand van lengte en gewicht. Ook is er een bloeddrukmeting. Tevens komen in beeld: het reactievermogen, de knijpkracht, de balans, de lenigheid, de armkracht, de beenkracht, de hand/oogcoördinatie en het uithoudingsvermogen. Twee wijkverpleegkundigen van Omring meten gratis de bloedsuikerspiegel. Na de test geven adviseurs de deelnemers een persoonlijk (beweeg)advies.

De 75-plussers kunnen tussen 09.30 uur en 11.00 uur starten met de test in De Trambaan. Woonzorggroep Samen maakt de test op deze locatie voor de deelnemers extra aantrekkelijk met een rollatorkeuring, gehoorscreening en tips over valpreventie.
De 60-plussers starten in de middag tussen 14.00 uur en 16.00 uur in Dorpshuis Prins Maurits. Deze doelgroep krijgt naast de test (indien gewenst) een gratis voedingsadvies van een diëtist van Diëtistenpraktijk De Bloei aangeboden.

Beginnen met bewegen
De deelnemers ontvangen tijdens de test informatie over de beweegmogelijkheden in de omgeving. Zo start Sportservice Schagen vanaf 29 maart 2017 een sport- en spelprogramma van 10 weken in sportzaal De Snip. Sportcentrum Winkel en Golfbaan Molenslag komen ook met een aantrekkelijk aanbod voor de maand april.

Aarzel niet, kom langs en doe mee met de fitheidstest! Vooraf aanmelden is niet nodig. Starten met de test kan ’s morgens tot 11.00 uur (De Trambaan, Koperwiek 30, 1733 BA Nieuwe Niedorp) en ’s middags tot 16.00 uur (Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, 1733 AE Nieuwe Niedorp). U hoeft niet in sportkleding te komen, zolang u zich maar prettig voelt in wat u aan heeft en er goed in kunt bewegen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen, consulent breedtesport Monique de Vries, telefoon: 0224-214774 of e-mail:
60plus@sportserviceschagen.nl