SCHAGEN - Woensdagmiddag 10 januari 2018 is er een beweeginstuif voor jonge kinderen (0-4 jaar) én hun ouders in Sportzaal Waldervaart, Merelstraat 38 in Schagen. Van 14:30 tot 16:00 uur kunnen baby’s, dreumesen, peuters en kleuters zich vermaken bij verschillende spel- en beweegonderdelen speciaal ingericht op de leeftijd en het beweegniveau van het jonge kind. Er is voor deze doelgroep ook informatie en advies verkrijgbaar over gezond voedingspatroon en de gezonde leefstijl.

De jonge kinderen kunnen spelen en bewegen op de hobbel-bobbel baan, het vliegende tapijt, het loopfietsparcours of heerlijk klauteren bij het klimonderdeel. Er zijn leuke spelletjes en er kan gedanst worden. In de zaal is een plek speciaal ingericht voor baby’s, waar ouders tips kunnen krijgen over bewegen en samen spelen. Oudere broertjes en zusjes zijn welkom en kunnen eventueel samen de spelletjes en beweegonderdelen doen.

Het thema is Disney dus de jonge kinderen mogen verkleed komen.

Officiële start Fitte Start Schagen

De beweeginstuif is de officiële start van Fitte Start Schagen en

levert een bijdrage aan een gezonde en actieve leefstijl voor kinderen tot en met 4 jaar en geeft ouders met hun kind veel beweegplezier. Dit gebeurt door het stimuleren van de motorische ontwikkeling, dagelijks bewegen en een gezond voedingspatroon. Een belangrijk doel is het voorkomen van overgewicht, ondergewicht, bewegingsachterstand en een ongezond voedingspatroon. Fitte Start bestaat uit Nijntje Beweegdiploma, Beweegkriebels en een speciaal zwem- en fysiotherapie aanbod waarin verschillende organisaties samenwerken. Tijdens de beweeginstuif geven de deelnemende organisaties voorlichting, advies en eventueel begeleiding naar een passend beweegaanbod. Wilt u hier meer over weten, kom dan samen met uw kind naar de beweeginstuif. De organisatie is in handen van Team Sportservice Schagen in samenwerking met de Dieet&Co, Fysiotherapie Hoep Zuid, GGD, Gymvereniging Lycurgus Advendo, Sportfondsen Schagen en kinderopvang Hoi Pipeloi, Kappio en SKRS.

Gratis

Deelname is gratis, de jonge kinderen die mee willen doen kunnen gewoon met ouders komen, opgeven van tevoren is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice Schagen, Judith Gielens tel: 0224-214774 of mail: jgielens@sportserviceschagen.nla