SCHAGEN - Woensdagmiddag 13 februari 2019 is er een gratis Beweeginstuif voor jonge kinderen (0-4 jaar) én hun ouders in Sportzaal Waldervaart, Merelstraat 38 in Schagen. Van 14:30 tot 16:00 uur kan jouw baby, dreumes, peuter en kleuter zich vermaken bij verschillende spel- en beweegonderdelen speciaal ingericht op de leeftijd en het beweegniveau van het jonge kind. Er is ook informatie en advies verkrijgbaar over een gezond voedingspatroon en een gezonde leefstijl.

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen en bewegen op de hobbel-bobbel baan, het vliegende tapijt, het loopfietsparcours of heerlijk klauteren bij het klimonderdeel. Er zijn leuke spelletjes en er kan gedanst worden. In de zaal is een plek speciaal ingericht voor baby’s, waar je tips kan krijgen over bewegen en samen spelen.

Kom verkleed!
Kinderen mogen verkleed komen. Het thema is Disney. Oudere broertjes en zusjes zijn ook welkom en kunnen eventueel samen de spelletjes en beweegonderdelen doen.

Fitte Start Schagen
De Beweeginstuif is onderdeel van de Fitte Start Schagen. Het doel van Fitte Start is het voorkomen van overgewicht, ondergewicht, bewegingsachterstand en een ongezond voedingspatroon. Fitte Start levert een bijdrage aan een gezonde en actieve leefstijl voor kinderen tot en met 4 jaar en geeft ouders met hun kind veel beweegplezier. Dit gebeurt door het stimuleren van de motorische ontwikkeling, dagelijks bewegen en een gezond voedingspatroon.

Meer activiteiten van Fitte Start

Fitte Start bestaat uit Nijntje Beweegdiploma, Beweegkriebels op de peuterspeelzalen en kinderopvang en een speciaal zwem- en fysiotherapie aanbod waarin verschillende organisaties samenwerken. Tijdens de Beweeginstuif geven de deelnemende organisaties voorlichting, advies en eventueel begeleiding naar een passend beweegaanbod. Wil je hier meer over weten, kom dan samen met je kind naar de Beweeginstuif. De organisatie is in handen van Team Sportservice Schagen in samenwerking met de Dieet&Co, Fysiotherapie Hoep Zuid, GGD, Gymvereniging Lycurgus Advendo, Actief Schagen en kinderopvang organisaties Hoi Pipeloi, Kappio en SKRS.

Gratis
Deelname is gratis, opgeven van tevoren is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice Schagen, Judith Gielens tel: 0224-214774 of mail: jgielens@teamsportservice.nl. Kijk ook eens op www.jouw.teamsportservice.nl/schagen.