REGIO – Op bezoek bij het sterke Dalfsen heeft VZV niet weten te winnen. In eigen huis wist ZAP een monsterscore neer te zetten tegen Herpertz Bevo.

Dalfsen – VZV 37-25
Tegen nummer twee Dalfsen verloor VZV met 37-25. Betty Plasmeijer keek echter met een tevreden gevoel terug. ,,We hebben het als team hartstikke goed gedaan” zei de coach na afloop. Dat haar ploeg puntloos huiswaarts keerde, was geen schande. ,,Wij gaan de punten niet pakken tegen VOC, Dalfsen en Quintus. Dat is de top van de eredivisie”.

Na een 19-10 ruststand, wist Dalfsen de voorsprong na rust wat uit te bouwen. Het resulteerde in een 37-25 eindstand. ,,Ik ben niet geheel ontevreden. We hebben goed gespeeld. We waren fel in de dekking en hebben ons goed aan de afspraken gehouden”.

ZAP – Herpertz Bevo 32-8
In Breezand heeft ZAP flink uitgehaald tegen Herpertz Bevo, de nummer voorlaatst uit de eerste divisie. ,,De tegenstander was duidelijk een van de mindere” erkende Arthur Langedijk na afloop van de met 32-8 gewonnen wedstrijd.

De coach kon tijdens het duel, dat bij de rust al een 16-3 tussenstand kende, veel uitproberen. ,,We hebben veel geëxperimenteerd met defensieve en offensieve dekking”. Waar zijn ploeg normaliter in een 6-0 dekking speelt, hanteerde de ploeg ditmaal een 5-1 dekking. Daarnaast werd zelfs het zogeheten ‘powerplay’ getest. ,,We hebben een half uur zo gespeeld. Het was niet zozeer nodig, maar we konden het oefenen voor als het tegen sterke tegenstanders nodig is”.

Het duel, dat dus al razendsnel beslist was, bood coach Langedijk de kans om veel door te wisselen en zo iedereen speeltijd te gunnen. ,,Het zijn hele nuttige wedstrijden. Alleen is het absoluut niet spannend, maar dat moet je op de koop toenemen”.

VZV – Vrone 28-29
In eigen huis hebben de heren van VZV een nederlaag geleden. Het moment van het beslissende doelpunt was behoorlijk pijnlijk te noemen voor de ploeg uit ‘T Veld. In de laatste seconden scoorde HV Vrone middels een vrije bal de 28-29. VZV bleef zodoende puntloos achter.

,,We hebben de eerste helft goed gespeeld” zag speler Rick de Vries. ,,We stonden telkens voor, verdedigden zeer fanatiek en ook aanvallend ging het goed”. Halverwege het treffen met de opponent uit Sint Pancras, leidde VZV met 15-12.

Na rust veranderde het spelbeeld. ,,In de tweede helft ging het bij ons iets minder. Er werden teveel kansen gemist, en bij Vrone ging het iets beter” vervolgt de speler. ,,Hierdoor kwamen zij langzaam dichterbij en tien minuten voor tijd zelfs op voorsprong”. In het restant kreeg de coach van de bezoekers een rode kaart waardoor hij kon vertrekken, en bleef de stand in evenwicht. Totdat de ‘Pancrassers’ een vrije worp raak gooiden, 28-29.