ANNA PAULOWNA – In eigen huis heeft Kleine Sluis niet weten te winnen van Dindua. Halverwege keek de thuisploeg al tegen een forse achterstand aan en na rust kon het dit niet meer rechttrekken, 2-5.

Onder zonnige omstandigheden trad een gehavend Kleine Sluis aan tegen Dindua. Zonder topscorers Justin Bakx en Mike van der Wal had de ploeg uit Anna Paulowna moeite met Dindua. De Enkhuizers gingen voortvarend van start, al werd het enigszins geholpen door de gastheer. “Persoonlijke fouten deden ons vandaag de das om. De eerste twee doelpunten, met name de eerste, geven we weg en dat is zonde.” sprak coach Reinier Wagner na afloop.

Vroege achterstand
Al na zeven minuten kwam Dindua op voorsprong. Ewoud van Huffelen bleef in een één tegen één situatie ijzig kalm en wist zo de ban te breken. Kleine Sluis kon er weinig tegenover stellen aangezien Lars de Jonge, doelman bij de bezoekers, voortdurend een sta-in-de-weg was bij lange ballen of voorzetten van de thuisploeg.

De opponent uit Enkhuizen sloeg in een tijdsbestek van drie minuten twee keer toe waardoor het voor rust riant aan de leiding ging. Nadat Nick Mastemaker keeper Smit omspeelde en raak schoot wist Henry Bakker, tevens coach bij Dindua, in de rebound raak te schieten.

Ommekeer
Het spelbeeld in het inhaalduel veranderde na rust volledig. Waar Kleine Sluis voor rust weinig kon creëren, was het in de tweede helft veelvuldig voor het vijandige doel te vinden. Na twintig minuten resulteerde het in de 1-3. Nadat aanvoerder Roy de Jong zijn penalty gekeerd zag worden wist invaller Jip van den Berge niet veel later te scoren. Toch kwam het niet dichterbij doordat Van Huffelen zijn tweede van de middag maakte.

In de slotfase scoorde Jack Elscot de 2-4 waarna de ploeg van coach Reinier Wagner de uitgelezen mogelijkheid kreeg om de spanning volledig terug te brengen. In een twee tegen één situatie gleed invaller Stefan Oudkerk echter uit voor hij de bal kon afgeven op zijn meegelopen teamgenoot. Aan de andere kant was het via Van Huffelen wel direct raak.

“In de tweede helft speelden we goed, maar de ballen kwamen niet altijd aan”, baalde Wagner na afloop. De coach moest ook voor dit duel weer puzzelen. “Op zaterdag is het best lastig om een team op de been te brengen.” Al met al werd het niet de middag waar Kleine Sluis op hoopte. “Zeker zo’n eerste helft is vervelend en frustrerend aangezien we het wel kunnen.”

Kleine Sluis – Dindua 2-5 (0-3)
8. 0-1 Ewoud van Huffelen
33. 0-2 Nick Mastemaker
35. 0-3 Henry Bakker
65. 1-3 Jip van den Berge
82. 1-4 Ewoud van Huffelen
87. 2-4 Jack Elscot
90. 2-5 Ewoud van Huffelen

Kleine Sluis: Smit. Keppel (Welter/46), De Jong, Waiboer, Pruim. Langelaan, Beerepoot (Van den Berge/46), Oosterbaan, De Moel. Janson (Oudkerk/84), Elscot.

Dindua: De Jonge. Marsman (Schoonhoven/76), Kuyer, Vriend, Vis. San Andres, De Wit (Oudakker/84), Mastemaker. Dols, Van Huffelen, Bakker.